text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Keukenbladen

12 producten gevonden

Keukenbladen

Ben je op zoek naar een werkblad voor in de keuken, schuur of andere plek? Bij PontMeyer vind je keukenbladen van spaanplaat, eiken en beuken. Ook vind je RVS spoelbakken die je in een keukenblad kunt monteren.

Soorten keukenbladen

In het assortiment van PontMeyer vind je keukenbladen van eiken, beuken en spaanplaat.

Spaanplaat keukenblad

De spaanplaat keukenbladen hebben een afgeronde kant en zijn voorzien van een witte krasvaste folie (CPL folie). De kern van het blad bestaat uit 28 mm spaanplaat type P2. Door zijn eenvoudige en strakke vormgeving en door de verschillende lengte- en breedtematen passen de werkbladen op elke gewenste plek.

Eiken keukenblad

De eiken keukenbladen zijn massief verlijmde panelen die zijn opgebouwd uit gelamineerde en gevingerlaste massieve lamellen. De zichtkwaliteit van massief verlijmde panelen wordt aangeduid met letters. De eerste letter staat voor de bovenkant, de tweede letter voor de onderkant. A/B geeft aan dat één zijde bijna foutvrij is. De onderkant, met zichtkwaliteit B, heeft een wat grover uiterlijk. Verder zijn eiken keukenbladen egaal van kleur en kunnen er knoesten in zitten.

Beuken keukenblad

De beukenbladen kennen dezelfde zichtkwaliteiten als eiken keukenbladen. Beuken is verder een extreem hard houtsoort met een dichte structuur. De bladen hebben een fijne textuur en zijn zeer sterk.

RVS keukenblad

Bij PontMeyer vind je RVS werkbladen met spoelbakken van het merk Reginox. Een Reginox werkblad met wafelstructuur heeft de spoelbak in het midden. Reginox werkbladen zijn eenvoudig te installeren op ieder type kastje van een keuken. Deze bakken vallen op door hun uitstekende afwerking, zowel aan de boven- als de onderzijde van het werkblad. De werkbladen met spoelbakken zijn gemaakt van RVS materiaal. De bakken zijn voorzien van een 1,5" plug, stop/ketting en wandoverloop. Daarnaast hebben ze een geluiddemping aan onderzijde en zijn ze voorzien van watervast verlijmd multiplex.

Werkblad op maat: zelf doen of bij PontMeyer

Een PontMeyer keukenblad kan op maat gemaakt worden. Je kunt de bladen afkorten en een ruimte in laten vrezen voor een wasbak. Het afkorten van werkbladen kun je zelf doen met een afkort-verstekzaag. Daarnaast bieden verschillende PontMeyer vestigingen het afkorten aan als service. Ook kan je aanrechtblad daar op maat gezaagd worden. We leveren standaard twee laminaatstroken mee met de keukenbladen, zodat de afgekorte randen mooi kunnen worden afgewerkt.

Keukenblad monteren

Het bevestigen van een werkblad op de keukenkasten doe je door het vastschroeven van het werkblad langs de onderkant van het blad, via de kasten. Let er goed op dat de schroeven niet te lang zijn, waardoor deze door het blad heenkomen. Een spanklem helpt om het werkblad op zijn plaats te houden tijdens de montage.

Het verbinden van de werkbladen is zeer eenvoudig. Schuif de bladen hiervoor tegen elkaar en verbind de losse delen met één of meerdere verbindingsplaatjes. Wanneer je een ruimte in het blad wil frezen voor een wasbak of kookplaat, dienen de freesranden goed afgekit te worden met siliconenkit. Hierdoor wordt de vochtbestendigheid van het werkblad behouden. De PontMeyer werkbladen zijn zo behandeld dat zij optimaal beschermd zijn tegen vocht. Hierdoor zijn de werkbladen geschikt voor zowel plaatsing in de schuur als in de keuken.

Keukenblad kopen bij PontMeyer

De juiste werkblad gevonden voor jouw project? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je de prijzen inzien en een bestelling plaatsen. Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.