text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Lichtstraten

18 producten gevonden

Creëer meer daglicht in huis en kantoor met een lichtstraat

Daglicht bevordert de productiviteit van mensen, verbetert de stemming en geeft rust en ontspanning. Door helder en natuurlijk licht in een pand of woning toe te laten, wordt de gezondheid van mensen positief beïnvloed. Dit kan bereikt worden door het plaatsen van een lichtstraat in uw huis of bedrijfspand.

Een lessenaarsdak of een zadeldak?

PontMeyer biedt lichtstraten die geschikt zijn voor zowel woonhuizen als voor de utiliteitsbouw. Wanneer u een lichtstraat wilt laten plaatsen moet er goed nagedacht worden over de maat en vorm van de constructie. Bij PontMeyer kunt u kiezen voor een lichtstraat in de vorm van een lessenaarsdak of een zadeldak.

Lessenaarsdak
Een lessenaarsdak wordt vaak toegepast op een vlak dak en maakt van een plat dak een glazendak. Een lessenaarsdak wordt tegen de gevel van een pand geplaatst, maar kan ook vrijstaand geplaatst worden.

Zadeldak
Een zadeldak heeft aan twee zijden geschuinde ramen, hierdoor valt het licht optimaal naar binnen. Een zadeldak wordt meestal op een vrijstaand gedeelte van een dak geplaatst.

Lichtstraat met HR++ isolatieglas

De lichtstraten zijn voorzien van HR++ isolatieglas en heeft daardoor een hoge isolatiewaarde. HR++ isolatieglas is dubbel glas dat voorzien is van een dun metaallaagje. Dat laagje zorgt ervoor dat stralingswarmte tegen wordt gehouden. Het laagje zelf is niet waar te nemen en belemmert evenmin de lichtinval. Een van de grootste voordelen van dit glas is dat er een beperking optreedt van warmteverlies. Bij enkel glas gaat de warmte namelijk veel sneller door het raam verloren.

Een lichtstraat kunt u gemakkelijk bestellen via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.