text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Lichtkoepel

16 producten gevonden

Een lichtkoepel, oftewel een dakkoepel, is één van de oplossingen voor meer daglicht in een gebouw of woning. Daglicht zorgt voor meer woongenot en heeft als voordeel dat het goed is voor de gezondheid. Daarbij is een lichte ruimte optisch vaak groter, is er minder kunstlicht nodig en zijn lichtkoepels goed geïsoleerd met dubbelglas. Hierdoor valt de energierekening maandelijks ook lager uit.

Geen plat dak of op zoek naar een andere oplossing voor meer daglicht? Bekijk dan ons Solatube assortiment.

Lichtkoepels voor een plat dak

Lichtkoepels worden toegepast op platte daken, omdat dakvensters daar geen optie zijn. Dakvensters zijn namelijk alleen geschikt voor schuine daken. Wil je toch de ruimte ventileren? Kies dan voor een lichtkoepel die open kan: een lichtkoepel met opstand. De dakkoepels zijn zowel handmatig als elektrisch bedienen. Dit is afhankelijk van het gekozen model.

Verschillende soorten koepels: kunststof of glas

Het assortiment van PontMeyer bestaat uit glazen en kunststof lichtkoepels. Kunststof lichtkoepels kunnen onderverdeeld worden in drie soorten: acrylaat lichtkoepels, plexiglas lichtkoepels en polycarbonaat lichtkoepels. Er zijn zes belangrijke verschillen tussen glazen en kunststof lichtkoepels:

  1. Kunststof lichtkoepels zijn voordeliger in prijs dan glazen lichtkoepels.
  2. De kunststof variant is, dankzij zijn lichte gewicht, eenvoudiger te monteren dan de glazen variant.
  3. Kunststof is een stuk sterker materiaal dan glas.
  4. Glazen dakkoepels hebben een strakker design, meer opties voor zonwering en voor ventilatie.
  5. Glazen dakkoepels kunnen vaak elektrisch bediend worden, waar dit met de kunststof koepels niet het geval is.
  6. Een dakkoepel van glas isoleert geluid van buiten beter dan kunststof.

Wij bieden lichtkoepels aan van de merken Skylux en Velux. De Velux lichtkoepels zijn van glas en de Skylux lichtkoepels van kunststof.

Regelgeving rondom lichtkoepels

Er zijn specifieke regelgevingen die van toepassing zijn op lichtkoepels, zoals bouwvoorschriften, brandveiligheid en thermische prestaties. Dit is afhankelijk van de locatie en het type gebouw waarin ze worden geïnstalleerd. In Europa gelden de volgende Europese normen; EN 1873 (voor gebouwen) en EN 13030-1 (voor lichtkoepels). Deze normen beschrijven onder andere de eisen voor de transmissie, het thermische comfort en de weersbestendigheid van lichtkoepels. daarnaast is het belangrijk om de plaatselijke regelgeving te raadplegen.

Lichtkoepels kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je een lichtkoepel kopen? Kijk eens rond in ons ruime assortiment aan lichtkoepels. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad. Ben je opzoek naar goedkope lichtkoepels? Houd dan onze acties in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.