text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Promatect

Brandwerende platen van Promatect zijn sterke en betrouwbare platen, die op een unieke manier zijn samengesteld. Hierdoor zijn ze bestand tegen water en rotten daardoor niet. De platen hebben een brandwerendheid tussen de 30 en 240 minuten. Je kunt ze gebruiken voor binnen- en buitentoepassingen in wanden, vloeren, plafonds en staalconstructies.

De verschillende platen in ons assortiment zijn eenvoudig en snel te monteren. Bovendien zijn ze geschikt voor verschillende doeleinden. Zo vind je altijd de juiste oplossing voor jouw klus.

Soorten en afmetingen Promatect platen

In het assortiment van PontMeyer vind je drie soorten Promatect platen in verschillende afmetingen:

  • Promatect H. Geschikt voor het bekleden van wanden en plafonds en voor het brandwerend bekleden van staalconstructies.
  • Promatect 100. Geschikt voor toepassingen in vloeren en wanden.
  • Promatect 200. Geschikt voor het brandwerend bekleden van stalen kolommen en liggers.

De Promatect platen bieden we aan in de volgende diktes:

  • 10 mm
  • 12 mm
  • 15 mm
  • 18 mm
  • 20 mm

Op zoek naar een ander soort brandwerende plaat? Bekijk ook ons aanbod aan Glasroc en Gyproc gipsplaten.

Verwerkingsadvies Promatect platen

Bij verwerking van de Promatect platen is het belangrijk de wettelijke MAC waardes in acht te nemen. Voorkom daarbij dat je de vrijgekomen (fijn)stof inademt. Gebruik de juiste handschoenen en zorg dat huid en ogen niet in contact komen met het materiaal. Elk type Promatect plaat wordt op zijn eigen manier verwerkt. Hieronder lichten we de type verwerking per plaat voor je toe.

Promatect H

Voor het bewerken van de Promatect H plaat adviseren wij gebruik te maken van houtverwerkingsmachines met WIDIA snijtanden. Wil je kleine aanpassingen maken aan de plaat? Dan adviseren we een handcirkelzaag of decoupeerzaag met afzuigsysteem te gebruiken.

Promatect 100

Voor het bijsnijden van de Promatect 100 platen adviseren wij het gebruik van een afbreek- of stanleymes. Voor het bijschaven gebruik je, voor het beste resultaat, een normale plaasterschaaf. Net als bij de Promatect H adviseren we voor het verzagen van de plaat het gebruik van een houtverwerkingsmachine met WIDIA snijtanden. Voor kleine aanpassingen adviseren we een handcirkelzaag of decoupeerzaag met afzuigsysteem te gebruiken.

Promatect 200

Promatect 200 platen zijn te bewerken met een afbreek- of stanleymes en kan ook worden verzaagd met gereedschap die zaagtanden van hard staal bevatten. Het bijschaven van de platen wordt gedaan met een kantschaaf geschikt voor gipsplaten. Voor het bewerken van de plaat adviseren we voorstrijkmiddel te gebruiken. Voor het monteren van liggers en kolommen adviseren we gebruik te maken van de wigklossen van Promatect H.

Promatect kopen bij PontMeyer

Benieuwd naar de prijzen van de Promatect platen? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de Promatect platen bestellen. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze lopende acties.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor je bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.