text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Merk
Randafwerking
Lengte (mm)
Breedte (mm)
Dikte (mm)
Brandklasse
Productgroep
Filter 11 resultaten

Promatect

11 producten gevonden

Promatect kopen?

Bent u op zoek naar sterke brandwerende gipsplaten? Dan biedt Promatect de oplossing. PontMeyer heeft diverse afmetingen Promatect H, Promatect 100 en Promatect 200 in het assortiment voor uw wand, vloeren, plafond of staalconstructie. In het assortiment kunt u brandwerende gipsplaten vinden die geschikt zijn voor binnen of buiten. Daarnaast bieden de platen een brandwerendheid tussen de 30 en 240 minuten. Zo vindt u gegarandeerd waar u naar op zoek bent. U kunt de platen kopen via onze webshop of een van onze vestigingen bezoeken. Heeft u advies nodig over welke brandwerende platen u het beste kunt gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice.

De promatect plaat

De Promatect platen zijn op verschillende manieren samengesteld. De Promatect H plaat bestaat uit calciumsilicaten, cement en toeslagstoffen (stoomverharde calciumsilicaatplaat met cementmatrix). Dit maakt Promatect H tot een steenachtig materiaal. Daarnaast is PROMATECT®-100 een mineraal gebonden, vezelversterkte, calciumsilicaatplaat, gebaseerd op de PROMAXON® technologie. Deze plaat heeft een glad oppervlak en heeft een lichtgrijze kleur. Deze plaat is zeer geschikt voor het gebruik in combinatie met vloeren en wanden. Ook is de plaat goed te gebruiken tegen het plafond. Promatect-200 is gemaakt voor het brandwerend bekleden van stalen kolommen en liggers. Dit materiaal heeft eveneens een mooi, glad oppervlak. Ook kunt u een kijkje nemen in ons assortiment brandwerende platen voor onze overige producten in deze categorie. Zo kunt u ook ons assortiment Gyproc gipsplaat bekijken.

Wat is het verschil tussen Promat en Promatect?

Promatect is een product ontwikkeld door Promat. U kunt het gehele assortiment bekijken op onze website.

Eigenschappen van Promatect platen

De Promatect H plaat, speciaal voor plafonds, wanden en constructies van staal, zijn onbrandbaar en bestand tegen hitte. De platen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en rotten niet. Als de platen worden blootgesteld aan vuur blijven de platen stabiel. Daarnaast zijn de platen bestand tegen water en hebben ze een goede chemische weerstand. In het gebruik is de plaat zeer eenvoudig en kan makkelijk en snel gemonteerd worden. U kunt de platen ook makkelijk bewerken. De plaat is duurzaam en heeft een brandwerende constructie tot wel 240 minuten.

Eigenschappen en verwerken van Promatect 100 en 200.

Verwerkingsadvies Promatect H
Voor het bewerken van de Promatect H plaat kunt u het beste gebruik maken van houtverwerkingsmachines met WIDIA snijtanden. Echter zijn de platen te verzagen met een machine of met de hand. Wilt u kleine aanpassingen doen? Dan kunt u het beste gebruik maken van een handcirkelzaag of decoupeerzaag die aangesloten is op een afzuigsysteem. Indien u een machine gebruikt voor de bewerking, raden wij u aan de wettelijke MAC waardes in acht te nemen. Voorkom daarbij dat u het vrijgekomen fijnstof en stof inademt. Gebruik de juiste handschoenen en zorg dat uw huid en ogen niet in contact komen met het materiaal.

Verwerkingsadvies Promatect 100
Indien u de plaat wilt bijsnijden, kunt u gebruik maken van een afbreek- of stanleymes. Voor het bijschaven van de Promatect 100 plaat kunt u het beste een normale plaasterschaaf in gebruik nemen. Voor het bewerken van de plaat kunt u net als bij de Promatect H een houtverwerkingsmachine gebruiken met WIDIA snijtanden. Tevens zijn de platen te verzagen met de hand of een machine. Voor kleine aanpassingen adviseren wij u ook een handcirkelzaag of decoupeerzaag te gebruiken. Let ook tijdens het bewerken van de plaat op veiligheidsvoorschriften over stof inademing en het gebruik van handschoenen.

Verwerkingsadvies Promatect 200
Voor het monteren van liggers en kolommen kunt u gebruik maken van de wigklossen van Promatect H. Deze kunt u zagen uit de klosstroken van Promatect H. De Promatect 200 platen kunnen versneden worden met een afbreek- of stanleymes en kan verzaagd worden met gereedschap die zaagtanden van hard staal bevatten. Het bijschaven van het materiaal kunt u doen met een kantschaaf bedoeld voor gipsplaten. Wij raden u aan gebruik te maken van een voorstrijkmiddel voordat u de plaat afwerkt.

Ons assortiment brandwerende platen

Bekijk hier het overzicht van ons assortiment brandwerende platen. Het PontMeyer assortiment biedt platen voor verschillende doeleinden, zo kunt u altijd vinden waar u naar op zoek bent.
U kunt onze Promatect platen online kopen of een bezoek brengen aan een van onze vele vestigingen.