text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Glasroc

Glasroc kopen?

Bent u op zoek naar brandwerende platen voor uw plafond, wand of staalconstructie? Dan adviseren wij u het gebruik van Glasroc gipsplaten. De platen vallen binnen brandklasse A1 of A2 en zijn onbrandbaar. Wilt u meer weten over Glasroc? Lees dan verder.

Voordelen Glasroc

Bent u op zoek naar een brandwerende platen of onbrandbaar plaatmateriaal voor een voordelige prijs? Glasroc is een tot 180 minuten brandwerende, glasvlies versterkte gipsplaat en geschikt voor het bekleden van wanden, plafonds en staalconstructies. Glasroc in plaatdiktes vanaf 15mm zijn voorzien van de H1-classificatie. Dit betekent dat de platen toepasbaar zijn nog voordat het gebouw regen- en winddicht is gemaakt. Het grote voordeel hiervan is tijdswinst tijdens het bouwproces.

Kenmerken Glasroc

Glasroc platen zijn een juiste keuze voor het gebruik van brandwerend materiaal, of als u bouwt aan een project met hoge eisen aan brandwerendheid. De platen in ons assortiment bieden een brandwerendheid tot wel 180 minuten. Dat maakt Glasroc een geschikte keuze in het bijdragen aan de brandveiligheid in uw woning of project. De platen zijn voorzien van een glasvezelversterkte gipskern en hebben aan weerszijden net onder het oppervlak een glasvliesmat. Door de aanwezigheid van extra vezels in de kern is het mogelijk schroeven te plaatsen in de kopse kant. Het oppervlak van de plaat is glad en vlak en is eenvoudig af te werken met vele afwerksystemen. Tevens is de betaalbaarheid van Glasroc een kenmerk. Voor meer brandwerende en hittebestendige platen kunt u ons assortiment Promatect of Gyproc gipsplaten bekijken.

Glasroc verwerken

De Glasroc platen kunnen bevestigd worden op een Metal Stud frame. Indien u de platen gebruikt als staalbekleding adviseren wij u de platen te verbinden met schroeven of nieten. Ook kunt u Glasroc F gemakkelijk versnijden. Tussen de platen kunt u de naden afwerken met Gyproc wapeningsband, JointFiller Vario en JointFinisher. De ondervloer dient boven de 7°C te zijn. Wij raden u aan met de verwerking van Glasroc een stofmasker te gebruiken met minimaal een P3 filter. Nadat de voegenvuller is uitgehard, gebruikt u een brede laag Gyproc JointFinisher om de voegen af te werken. Gebruik voor het verzagen een cirkelzaag, handzaag of decoupeerzaag. Bovendien kan Glasroc worden gesneden.

Glasroc voor het bekleden van wanden en plafonds

Glasroc-F in 10mm en 12,5mm wordt gebruikt voor het bekleden van wanden en plafonds. U bevestigt het plaatmateriaal met snelbouwschroeven. De lengte is afhankelijk van de dikte van de plaat. Om de naden af te werken, gebruikt u wapeningsband. Beiden worden ingebed in de Gyproc Jointfiller. Gebruik als voegenvuller de Gyproc Jointfiller Vario. Nadat de voegenvuller is uitgehard, werkt u de voeg af met een bredere laag Gyproc Joint Finisher. Indien nodig kan deze worden opgeschuurd. Het oppervlak is, na voorstrijken, met alle gangbare afwerksystemen af te werken.

Glasroc voor het bekleden van staalconstructies

Gebruik voor het bekleden van kolommen Glasroc-F vanaf 12,5mm dik. Het plaatmateriaal kan worden bevestigd met nieten. Daarnaast kunt u bij platen vanaf 15mm dik speciale Glasroc-F schroeven gebruiken.

Glasroc-F kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.

Ons assortiment Glasroc

Voor diverse afmetingen Glasroc kunt u terecht in ons assortiment. Zo kunt u het juiste product vinden voor het brandwerend bekleden van uw wanden, plafond of staalconstructie. U kunt de platen online aanschaffen of een bezoek brengen aan een van onze vestigingen. Voor advies of het beantwoorden van vragen helpen wij u graag verder bij onze klantenservice.