text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Zelf een tuindeur of tuinpoort plaatsen

Bij het plaatsen van een tuindeur is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Zo moet u nadenken over de draairichting van de deur en de levensduur van het type hout. In dit artikel bespreken wij de diverse houtsoorten waar een tuindeur van gemaakt wordt en de concepten die u bij PontMeyer kunt bestellen.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor het plaatsen van een tuindeur

Voor het maken van een tuindeur kunt u kiezen uit een aantal verschillende houtsoorten. Wij bespreken ze hieronder kort.

Geïmpregneerd Grenen

Grenenhout is zeer geliefd om te gebruiken bij het maken van een tuindeur. Dit komt omdat de houtsoort goed te bewerken is. U kunt de houtsoort herkennen aan de geelachtige lichte kleur. De levensduur van Grenen is vijf jaar. U dient deze houtsoort daarom te impregneren. Hiermee wordt de levensduur verlengd naar tien tot vijftien jaar. Geïmpregneerd hout is zeer goed bestand tegen diverse weersomstandigheden en insecten. Bij PontMeyer vindt u tuinschermen en poorten van geïmpregneerd Grenen. Deze zijn PEFC gecertificeerd. Wilt u meer weten over Grenenhout en de behandeling van deze houtsoort? Lees dan ons artikel over het behandelen van Grenenhout.
​​​​​​​
Douglas
Douglas hout is een uitstekende houtsoort om te gebruiken bij het maken van uw tuindeur. Het is namelijk een sterke houtsoort maar eenvoudig machinaal te bewerken. Douglas heeft van zichzelf een warme kleur wat in de loop der jaren vergrijst. Bij PontMeyer kunt u Douglas hout verkrijgen met het keurmerk PEFC. Onbehandeld gaat Douglas hout tien tot vijftien jaar mee. Met een goede behandeling gaat deze houtsoort echter vijftien tot twintig jaar mee. Lees ons artikel over het behandelen van Douglas hout en bekijk ons Douglas assortiment met producten, zoals Douglas palen 20x20 en Douglas Zweeds rabat.
Hardhout
​​​​​​​Als u een tuindeur wilt met een hoge levensduur, is hardhout de juiste keuze. Zonder behandeling ligt deze houtsoort namelijk in duurzaamheidsklasse 1 en 2. Dit betekent dat het hout rond de vijftien tot vijfentwintig jaar mee gaat. Hardhout is een zeer sterk en labiele houtsoort. Bij PontMeyer koopt u hardhout met het FSC of PEFC milieucertificaat. Daarnaast kunt u ook nog kiezen tussen geschaafd of fijnbezaagd hardhout. Geschaafd hout heeft een strakke uitstraling terwijl fijnbezaagd een ruwe uitstraling heeft. Meer weten? Lees dan ons artikel over het behandelen van hardhout.

Een tuindeur plaatsen met PontMeyer

Bij PontMeyer vindt u een mooi assortiment aan tuindeuren. Wij hebben drie eenvoudige bestel concepten. Deze hebben wij onderverdeeld in:
  • Goed
  • Beter
  • Best

​​​​​​​Wij lopen hieronder door deze bestel concepten heen.

​​​​​​​De concepten 'Beter' en 'Best' hebben met een reden deze namen. De onderdelen van deze concepten zijn namelijk 10cm hoger dan de onderdelen uit het concept 'Goed'. Dat komt omdat de paal is gemaakt van beton. Hierdoor ligt de levensduur van dit concept hoger omdat het hout minder in contact staat met water. De kans op schimmel en rot is daardoor kleiner.