text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Steigerhout

6 producten gevonden

Steigerhout

Steigerhout is een combinatie die doorgaans wordt gemaakt van vurenhout en Douglas hout. Het heeft zijn naam te danken aan het feit dat het voorheen vooral voor steigers in de bouw werd toegepast. Steigerhout heeft lange vezels, wat zorgt voor flexibiliteit. Dit maakt het perfect voor het gebruik op steigers. Inmiddels wordt steigerhout voor veel meer dan alleen steigers gebruikt, zoals voor het maken van meubels en lambrisering.

Soorten steigerhout bij PontMeyer

In ons assortiment vindt u verschillende uitvoeringen en soorten steigerhout. Om u te helpen de keuze, lichten wij hieronder alle soorten kort toe:

  • Vuren ruw steigerhout. Onbehandeld en geschikt voor toepassingen en afwerkingen binnens- en buitenshuis.
  • Gedroogd steigerhout. Werkt door de droging minder en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnenshuis.
  • Grey wash steigerhout. Voorzien van een grijze kleur en heeft, door de grey wash behandeling, minder kans op schimmelvorming.
  • Vintage gedroogd steigerhout. Heeft een lichtgrijze kleur en een geborsteld oppervlak.
  • Gebruikt steigerhout. Deze steigerdelen hebben doorgaans een bruingrijze kleur die het een doorleefde uitstraling geven. Omdat het hout circulair is, is iedere plank bovendien uniek. Deze planken kunnen nog een ingeperste, metalen scafplaat bevatten.
  • Topgold steigerhout. Voorzien van een scafplaat, wat ervoor zorgt dat de planken niet aan de kopse kant kunnen scheuren. Deze variant heeft een functioneel doeleind en wordt onder andere als loopplank in de bouw ingezet.

Steigerplanken

In het assortiment van PontMeyer vindt u verschillende soorten steigerhout, zoals steigerhouten planken. U kunt steigerplanken onder andere gebruiken voor het maken van een tuinset of plantenbak. Wilt u steigerplanken gebruiken voor binnen toepassingen? Kies dan voor gedroogd steigerhout. Dit hout zal minder snel gaan werken.

Bent u op zoek naar informatie over het behandelen of verouderen van steigerplanken? U leest er alles over in ons artikel over steigerhout behandelen en verouderen.

Grijs steigerhout

Bent u op zoek naar steigerhout in de kleur grijs? Dan zit u goed bij PontMeyer. Bij ons vindt u grey wash steigerhout Dit geeft de steigerplanken een subtiele grijze kleur. Deze grey wash is teruggedroogd en eenvoudige bewerkbaar. Het geeft uw meubels een modern uiterlijk. Ons vintage steigerhout heeft een lichtgrijze kleur. Deze planken geven meubels een nostalgische, vintage uitstraling en voelen minder ruw aan. Bent u op zoek naar een meer bruingrijze kleur? Kies dan voor planken van gebruikt steigerhout.

Steigerhout afmetingen

Het steigerhout van PontMeyer is beschikbaar in verschillende afmetingen. De meest toegepaste breedtematen van steigerhout zijn die van 25 cm en 30 cm breed. Voor de lengtematen geldt dat vooral die van 3 en 5 meter worden verkocht.

Steigerhout 3 meter

Steigerhouten planken van 3 meter worden veel gebruikt voor het maken van kleinere meubels, maar is ook geschikt als tuinscherm. U kunt de steigerplanken uiteraard zelf op maat zagen in de door uw gewenste lengte of dit laten doen in onze zagerij.

Steigerhout 5 meter

De lengte van onze steigerhouten planken betreft 5 meter Dit maakt dat deze planken ideaal zijn voor het maken van grotere meubels en voor toepassingen, zoals de wand van een schuur of als lambrisering.

Steigerhout kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u steigerhout kopen bij PontMeyer? Kijk dan rond in ons ruime assortiment aan steigerhout, zoals steigerplanken. Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste steigerhout producten voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook van harte welkom in één van onze vestigingen.

Steigerhout aanbieding

Koopt u uw steigerhout graag in de aanbieding? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van de beste steigerhout aanbiedingen en kunt u voordelig steigerhout kopen.