text.skipToContent text.skipToNavigation

Steigerhout

6 producten gevonden
Lengte mm
5000
Nettomaat mm
32x200

Topgold steigerhout bevat 4 ingeperste scafplaten die beschermen tegen inscheuren. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Topgold steigerhout is eenvoudig verwerkbaar en heeft een modern uiterlijk.

€ xx,xx

€ xx,xx

Lengte mm
5000
Kopmaat in mm
32x200

Steigerhout vuren ruw is onbehandeld en hierdoor geschikt voor elke toepassing en afwerking. Steigerhout vuren ruw is eenvoudig verwerkbaar: goed te verlijmen, schroeven, spijkeren of bewerken. Zeer geschikt voor het maken van tuinmeubelen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Lengte mm
5000
Kopmaat in mm
32x200
Steigerhout droog is teruggedroogd en daardoor zeer geschikt voor binnentoepassingen. Steigerhout droog is eenvoudig verwerkbaar: goed te verlijmen, schroeven, spijkeren of bewerken. Steigerhout droog heeft een modern uiterlijk.

€ xx,xx

€ xx,xx

Lengte mm
5000
Kopmaat in mm
32x200

Steigerhout droog grey wash is teruggedroogd en voorzien van een grijze kleur. Steigerhout droog grey wash is eenvoudig verwerkbaar: goed te verlijmen, schroeven, spijkeren of bewerken. Steigerhout droog grey wash heeft een modern uiterlijk.

€ xx,xx

€ xx,xx

Lengte mm
5000
Nettomaat mm
32x200
Steigerhout vintage gedroogd is teruggedroogd en heeft een licht grijze kleur wat er geborsteld op is aangebracht. Eenvoudig verwerkbaar: goed te verlijmen, schroeven, spijkeren of bewerken. Steigerhout vintage gedroogd is nostalgisch hip en voelt minder ruw aan.

€ xx,xx

€ xx,xx

Lengte mm
5000
Nettomaat mm
32x200
Steigerhout deel bevat 4 ingeperste scafplaten die beschermen tegen inscheuren. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Dit steigerhout is eenvoudig verwerkbaar en heeft een modern uiterlijk.

€ xx,xx

€ xx,xx

Steigerhout kopen?

Zoekt u hout dat gemakkelijk te verwerken is en een eigentijds uiterlijk heeft? Dan is steigerhout wellicht iets voor u. U kunt dit materiaal namelijk gebruiken voor het maken van diverse meubels voor zowel binnen als buiten. In ons assortiment vindt u diverse planken van steigerhout. 

Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. Steigerhout is een vuren product. Het hout is namelijk afkomstig van een naaldboom. Dit type hout heeft een lange vezel en valt daarom onder de categorie zachthout. Een plank van steigerhout is met andere woorden heel flexibel. Bovendien heeft zo’n plank geen harde of scherpe splinters.

Hierdoor wordt steigerhout met enige regelmaat gebruikt voor het maken van diverse producten. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt tuinset of een prachtige plantenbak. Tip: gaat u dit hout gebruiken voor binnen toepassingen? Dan raden we u aan om voor gedroogd steigerhout te gaan. Dit hout zal namelijk minder gaan werken, omdat het gedroogd is.

Soorten steigerhout bij PontMeyer

In ons assortiment vindt u verschillende uitvoeringen en soorten van dit hout. Om de keuze voor u wat makkelijker te maken, lichten we hieronder alle soorten even kort toe.

  • Vuren ruw is onbehandeld en hierdoor geschikt voor elke toepassing en afwerking.
  • Gedroogd zal door de droging minder gaan werken en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnenshuis.
  • Grey wash gedroogd is voorzien van een grijze kleur en heeft door deze behandeling minder kans op schimmelvorming. Vintage gedroogd heeft een lichtgrijze kleur en een geborsteld oppervlak.
  • Gebruikt steigerhout heeft een doorleefde uitstraling. Doorgaans hebben deze steigerdelen een bruingrijze kleur. Echter, elke plank is uniek, omdat het hout circulair is. Tevens kunnen deze planken nog een ingeperste, metalen scafplaat bevatten.
  • Topgold is voorzien van een scafplaat. Dit zorgt ervoor dat de planken niet aan de kopse kant kunnen scheuren. Dit is de enige variant die een functioneel doeleind heeft en als loopplanken in de bouw worden ingezet.

Uiteraard kunt u altijd contact opnemen voor aanvullende informatie of persoonlijk advies.

Waar kunt u steigerhout voor gebruiken?

Wist u dat steigerhout ook gebruikt wordt als houten gevelbekleding? Het is mogelijk, maar het is niet ideaal. Een gevel kunt u beter voorzien van rabatdelen. Bekijk daarom hier onze gevelbekleding rabatdelen. Steigerhout is ruim inzetbaar. U kunt er van alles mee maken. De houtsoort kunt u onder andere gebruiken voor:

Steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels zien we steeds vaker terug de woonkamers. Het geeft een natuurlijke en rustige uitstraling aan uw interieur. Gaat u toch liever voor kant en klare meubelen? Kies dan bijvoorbeeld voor één van onze overkappingen. Bestrating nodig voor onder uw overkapping of oprit? Bekijk dan hier onze sierbestrating.

Steigerhouten planken

Waar heeft deze hout variant zijn naam aan te danken? Dit is omdat het veelal gebruikt wordt als loopplank op een bouwsteiger. De plank draagt de naam steigerplank omdat hij gebruikt wordt als loopplank en dergelijke op bouwsteigers. De standaard maat van een steigerhouten plank is 32 x 200 millimeter. De steigerhouten planken van PontMeyer zijn extra lang, namelijk 5 meter. Bekijk ook onze Douglas planken.

Steigerhouten bank

Een mooie steigerhouten bank heeft een robuuste uitstraling. Een bank van dit materiaal is uitstekend geschikt voor een prettig zitcomfort. Bij het maken van een steigerhouten bank moet u wel zorgen voor een diepe zitting en schuine rugleuning. Het mooie is dat u zelf de kleur en de zitdiepte bepaald. 

Steigerhouten tafel

Ook een tafel kunt u prima met steigerhout maken. Steigerhout is makkelijk te verwerken en daarom uitermate geschikt om een tafel mee in elkaar te zetten. Wilt u toch liever vurenhout gebruiken? Een tafel voor uw tuin nodig? Bekijk ons assortiment picknicktafels.

Steigerhouten kast

Ook voor het in elkaar zetten van een mooi kast gebruikt u steigerhout. Dan heeft u natuurlijk meer nodig dan alleen hout en een paar spijkers. De kast moet ook nog in elkaar gezet worden. Ook daarvoor zit u hier goed! Bekijk eens onze boor- en schroefmachines. Voor u het weet hangt uw kleding er weer mooi bij in uw zelfgemaakte steigerhouten kast. Ben u op zoek naar een tuinkast? Bekijk dan onze tuinkasten.

Steigerhouten bed

Niet tevreden over uw bed? Denk er dan eens over na om het zelf in elkaar te zetten. Dit is natuurlijk wel een klus voor de echte doe-het-zelver, maar niks hierin is onmogelijk! Een steigerhouten bed is prima geschikt voor optimaal comfort. Het is stevig en geeft ook nog eens een robuuste uitstraling aan uw slaapkamer. Wilt u toch liever een andere houtsoort bekijken? Bekijk dan ons assortiment hout.

Steigerhouten kapstok

Steigerhout kunt u gebruiken voor het maken van diverse meubels, bloembakken of aftimmeringen voor zowel binnen of buiten. Zo ook een steigerhouten kapstok. Steigerhout is gemakkelijk verwerkbaar en heeft een eigentijds uiterlijk. Kies voor gedroogd steigerhout als u het hout voor binnen toepassingen gaat gebruiken, vanwege de droging zal dit steigerhout minder gaan werken. Steigerhout is verkrijgbaar in de afmeting 32x200mm met een lengte van 5000 mm. Wilt u toch liever uw kapstok inbouwen met een andere soort hout? Vuren balken zijn ook uitermate geschikt. Bekijk ons assortiment vuren balken.

Welke soorten steigerhout kunt u kopen?

Steigerhout vuren ruw is onbehandeld en hierdoor geschikt voor elke toepassing en afwerking. Gedroogd steigerhout zal door de droging minder gaan werken en is geschikt voor binnen toepassingen. Grey wash gedroogd steigerhout is voorzien van een grijze kleur en heeft door deze behandeling minder kans op schimmelvorming. Vintage gedroogd steigerhout heeft een licht grijze kleur wat er geborsteld op is aangebracht. Gebruikt steigerhout heeft een doorleefde uitstraling. Doordat het hout gebruikt is, is elke plank uniek Topgold steigerhout is voorzien van een scafplaat deze zorgt ervoor dat de planken niet aan de kopse kanten kunnen scheuren.

Koop u steigerhout online bij PontMeyer

PontMeyer vindt u nu ook online een ruim assortiment aan steigerhout. Bekijk hier onze steigerhout en bestel! Beits nodig om uw tuinhout mee te bewerken? Bekijk hier onze tuinbeitsen. Op zoek naar tuinhout om uw gevel te bekleden? Bekijk hier ons assortiment houten gevelbekleding.

Verwerking steigerhout

Zoals eerder vermeld, valt dit houtmateriaal onder de categorie zachthout. Hierdoor kunt u steigerhout gemakkelijk verwerken en gebruiken tijdens uw klus. Zo kunt u het hout eenvoudig afkorten met afkortzaag of een handzaag. Bent u van plan het steigerhout aan elkaar te schroeven? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van de houtschroeven uit ons assortiment. U hoeft steigerhout overigens niet te behandelen. Het is uiteraard wel mogelijk om het hout te beitsen in de door u gewenste kleur. De beits brengt u gemakkelijk aan met een beitsroller of een kwast. Wilt u steigerhout kopen en de benodigdheden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Komt u er zelf niet uit welke variant het beste bij uw project past? Weet u niet zeker welke verwerking geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd voor u klaar om onze kennis en expertise te delen. Daarnaast is het ook mogelijk om één van de PontMeyer vestigingen te bezoeken. Onze werknemers kunnen u ter plekke van alle nodige informatie voorzien. Kortom, u bouwt beter met PontMeyer!

Benieuwd naar meer houtsoorten? Bekijk dan ook eens het ruime assortiment douglas hout, douglas planken en douglas balken. Douglas hout is een houtsoort met een roze-achtige kleur die door de levendige vlamstructuur een warme uitstraling heeft.

Hout voor het terras nodig?

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment houten vlonderplanken en composiet vlonderplanken. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!