text.skipToContent text.skipToNavigation

Steigerhout

Zoekt u hout dat gemakkelijk te verwerken is en een eigentijds uiterlijk heeft? Dan is steigerhout wellicht iets voor u. U kunt dit materiaal namelijk gebruiken voor het maken van diverse meubels, bloembakken of voor aftimmeringen zowel binnen als buiten. In ons assortiment vindt u diverse planken van dit product. Zo is het mogelijk om geborstelde planken te komen of juist ruw materiaal. Wat u ook nodig heeft voor uw werk of bouwproject, PontMeyer heeft het! Selecteer simpelweg het gewenste materiaal en geef de hoeveelheid aan. Vervolgens kunt u het gelijk bestellen in onze webshop. Wilt u liever even langskomen? U bent van harte welkom om één van onze vestigingen te bezoeken. Lees hier verder als u graag aanvullende informatie wilt over steigerhout.

9 producten gevonden

Een vuren houtsoort

Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. Steigerhout is een vuren product. Het hout is namelijk afkomstig van een naaldboom. Dit type hout heeft een lange vezel en valt daarom onder de categorie zachthout. Een plank van steigerhout is met andere woorden heel flexibel. Bovendien heeft zo’n plank geen harde of scherpe splinters. Hierdoor wordt steigerhout met enige regelmaat gebruikt voor het maken van diverse producten. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt tuinset of een prachtige plantenbak. Tip: gaat u dit hout gebruiken voor binnen toepassingen? Dan raden we u aan om voor gedroogd steigerhout te gaan. Dit hout zal namelijk minder gaan werken, omdat het gedroogd is.

Soorten steigerhout bij PontMeyer

In ons assortiment vindt u verschillende uitvoeringen en soorten van dit hout. Om de keuze voor u wat makkelijker te maken, lichten we hieronder alle soorten even kort toe.

  • Vuren ruw is onbehandeld en hierdoor geschikt voor elke toepassing en afwerking.
  • Gedroogd zal door de droging minder gaan werken en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnenshuis.
  • Grey wash gedroogd is voorzien van een grijze kleur en heeft door deze behandeling minder kans op schimmelvorming. Vintage gedroogd heeft een lichtgrijze kleur en een geborsteld oppervlak.
  • Gebruikt steigerhout heeft een doorleefde uitstraling. Doorgaans hebben deze steigerdelen een bruingrijze kleur. Echter, elke plank is uniek, omdat het hout circulair is.Tevens kunnen deze planken nog een ingeperste, metalen scafplaat bevatten.
  • Topgold is voorzien van een scafplaat. Dit zorgt ervoor dat de planken niet aan de kopse kant kunnen scheuren. Dit is de enige variant die een functioneel doeleind heeft en als loopplanken in de bouw worden ingezet.

Uiteraard kunt u altijd contact opnemen voor aanvullende informatie of persoonlijk advies.

Verwerking steigerhout

Zoals eerder vermeld, valt dit houtmateriaal onder de categorie zachthout. Hierdoor kunt u steigerhout gemakkelijk verwerken en gebruiken tijdens uw klus. Zo kunt u het hout eenvoudig afkorten met afkortzaag of een handzaag. Bent u van plan het steigerhout aan elkaar te schroeven? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van de houtschroeven uit ons assortiment. U hoeft steigerhout overigens niet te behandelen. Het is uiteraard wel mogelijk om het hout te beitsen in de door u gewenste kleur. De beits brengt u gemakkelijk aan met een beitsroller of een kwast. Wilt u steigerhout kopen en de benodigdheden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Komt u er zelf niet uit welke variant het beste bij uw project past? Weet u niet zeker welke verwerking geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd voor u klaar om onze kennis en expertise te delen. Daarnaast is het ook mogelijk om één van de PontMeyer vestigingen te bezoeken. Onze werknemers kunnen u ter plekke van alle nodige informatie voorzien. Kortom, u bouwt beter met PontMeyer!