text.skipToContent text.skipToNavigation

Steigerhout

6 producten gevonden

Bent u op zoek naar steigerhout, bijvoorbeeld om meubels van te maken? Dan bent u bij PontMeyer aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan steigerhout. U kunt dit hout gebruiken voor het maken van diverse meubels, voor zowel binnen als buiten. Steigerhout heeft een eigentijds uiterlijk en geeft uw meubels karakter. Of u nu steigerhouten planken of steigerdelen nodig heeft, bij ons vindt u altijd wat u zoekt. Liever een andere houtsoort kopen? Geen probleem. Neem eens een kijkje in ons assortiment aan vurenhout, douglas hout, hardhout, tuinhout, timmerhout en bouwhout.

Bent u op zoek naar informatie over het behandelen of verouderen van steigerhout? U leest er alles over in ons artikel over steigerhout behandelen en verouderen

Steigerhout kopen

Wilt u steigerhouten planken of steigerdelen bij ons kopen? Goede keuze. Maak in twee simpele stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u de prijzen inzien en uw steigerhout bij ons kopen. Bestelt u liever niet online? Natuurlijk bent u ook welkom op een van onze vestigingen. Daar kunt u gebruikmaken van onze handige drive-in, waar u uw steigerhout na het kopen direct kunt inladen in uw busje. Heeft u vragen over het kopen van steigerhout? Of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag!

Steigerhout planken

Bij PontMeyer vindt u een ruim aanbod aan steigerhouten planken. Steigerhout is een vuren product. Vurenhout is een veel gebruikte houtsoort in de bouw en meubelindustrie. Het hout is afkomstig van een naaldboom, heeft een lange vezel en valt daarom onder de categorie zachthout. Een plank van steigerhout is heel flexibel en heeft geen harde of scherpe splinters. U kunt een steigerplanken dus bijvoorbeeld goed gebruiken voor het maken van een tuinset of plantenbak. Wilt u steigerhout gebruiken voor binnen toepassingen? Kies dan voor gedroogd steigerhout. Dit hout zal minder snel gaan werken.

Steigerdelen

Bij PontMeyer heeft u de keuze uit verschillende steigerdelen. Deze zijn van goede kwaliteit en gemakkelijk bewerkbaar. De lengte van onze steigerdelen betreft 5 meter. Steigerdelen worden vaak gebruikt als loopplanken en havensteigers. Bent u op zoek naar steigerdelen van vurenhout? Plaats dan direct uw bestelling bij PontMeyer of haal uw steigerdelen af in een van onze 48 vestigingen.

Steigerhout afmetingen: breedte en dikte steigerplank

Het steigerhout van PontMeyer is beschikbaar in verschillende afmetingen en maten. De standaard maat van een steigerhouten plank, is 32 x 200 mm (dikte en breedte). Naast deze standaard maat planken, verkopen wij ook steigerhouten planken met een dikte en breedte van 30 x 198 mm.

Steigerhout 5 meter

De lengte van onze steigerhouten planken betreft 5 meter, oftewel 5000 mm. Dit maakt de planken ideaal voor het gebruik voor grotere meubels en toepassingen. Bent u op zoek naar 5 meter houten planken van een andere houtsoort? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment aan douglas planken en schuttingplanken.

Steigerhout grijs

Bent u op zoek naar steigerhout in de kleur grijs? Dan zit u goed bij PontMeyer. Bij ons vindt u steigerhout grey wash, wat de steigerplanken een subtiele grijze kleur geeft. Deze grey wash is teruggedroogd en eenvoudige bewerkbaar. Het geeft uw meubels een modern uiterlijk. Ons steigerhout vintage heeft een lichtgrijze kleur. Deze planken geven meubels een nostalgische, vintage uitstraling en voelen minder ruw aan. Bent u meer op zoek naar een bruingrijze kleur? Kies dan voor planken van gebruikt steigerhout.

Soorten steigerhout bij PontMeyer

In ons assortiment vindt u verschillende uitvoeringen en soorten steigerhout. Om de keuze voor u gemakkelijker te maken, lichten we hieronder alle soorten kort toe:

  • Vuren ruw steigerhout: onbehandeld en geschikt voor elke toepassing en afwerking.
  • Gedroogd steigerhout: zal door de droging minder gaan werken en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnenshuis.
  • Grey wash steigerhout: voorzien van een grijze kleur en heeft door de grey wash behandeling minder kans op schimmelvorming.
  • Vintage gedroogd steigerhout: heeft een lichtgrijze kleur en een geborsteld oppervlak.
  • Gebruikt steigerhout: heeft een doorleefde uitstraling. Deze steigerdelen hebben doorgaans een bruingrijze kleur. Omdat het hout circulair is, is iedere plank bovendien uniek. Deze planken kunnen nog een ingeperste, metalen scafplaat bevatten.
  • Topgold steigerhout: voorzien van een scafplaat, wat ervoor zorgt dat de planken niet aan de kopse kant kunnen scheuren. Deze variant heeft een functioneel doeleind en kan als loopplank in de bouw worden ingezet.

Verwerking steigerhout

Zoals eerder vermeld, valt dit houtmateriaal onder de categorie zachthout. Hierdoor kunt u steigerhout gemakkelijk verwerken en gebruiken tijdens uw klus. Zo kunt u het hout eenvoudig afkorten met afkortzaag of een handzaag. Bent u van plan het steigerhout aan elkaar te schroeven? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van de houtschroeven uit ons assortiment. U hoeft steigerhout overigens niet te behandelen. Het is uiteraard wel mogelijk om het hout te beitsen in de door u gewenste kleur. De beits brengt u gemakkelijk aan met een beitsroller of een kwast. Wilt u steigerhout kopen en de benodigdheden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Steigerhout aanbieding

Koopt u uw steigerhout graag in de aanbieding? Houd dan onze acties in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van de beste steigerhout aanbiedingen.

Steigerhout en PontMeyer

Komt u er zelf niet uit welke variant het beste bij uw project past? Weet u niet zeker welke verwerking geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd voor u klaar om onze kennis en expertise te delen. Daarnaast is het ook mogelijk om één van de PontMeyer vestigingen te bezoeken. Onze werknemers kunnen u ter plekke van alle nodige informatie voorzien. Kortom, u bouwt beter met PontMeyer!