text.skipToContent text.skipToNavigation

Houten vlonderplanken

Meer weten over houten vlonderplanken? Lees hier verder

 

  • 1(current)
20 producten gevonden
  • 1(current)

Houten vlonderplanken

Een mooi terras aanleggen met vlonderplanken? Bij PontMeyer vindt u een breed assortiment houten vlonderplanken. Met houten vlonderplanken creëert u een een mooi en sfeervol terras. Dit geeft een natuurlijke sfeer in de tuin en wordt het in de zomer niet heet onder uw voeten. Daarnaast kunt u houten terrasplanken als alternatief voor uw bestrating gebruiken. Dit geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan de tuin. Bij Pontmeyer kunt u kiezen uit verschillende soorten zoals een vlonders van hardhout als Mukulungu of Kapur. De planken zijn duurzaam en voorzien van het FSC keurmerk. Bij ons koopt u houten vlonderplanken van de hoogste kwaliteit.

Kies ik voor vlonders van zachthout of hardhout?

Als u een terras gaat aanleggen is de keuze voor planken natuurlijk cruciaal. Dit bepaalt de uitstraling en kan de tuin maken of breken. Dus welke kiest u? De keuze van het hout hangt van meerdere factoren af. Allereerst moet het soort hout bij het terras passen en voldoen aan de smaak van de gebruiker. Daarnaast is natuurlijk ook de prijs een factor die in overweging genomen moet worden. De levensduur van de vlonderplanken is misschien wel het belangrijkste criterium. Zo kan bijvoorbeeld een terrasplank van hardhout tot wel 25 jaar mee gaan, terwijl eentje van zachthout een levensduur heeft van 10 tot 15 jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van het onderhoud. Wij raden aan om de houten vlonderplanken jaarlijks te voorzien van een beschermende olie of een laag beits. Zo blijft het hout in topconditie.

Welke soorten vlonderplanken zijn geschikt voor het terras?

Het is niet eenvoudig te bepalen of een bepaalde houtsoort geschikt is voor uw terras of dat u beter kunt kiezen voor een andere soort. Zoals gezegd dient u altijd rekening te houden met de levensduur en de prijs van de vlonderplanken. Goedkoop is vaak duurkoop als het op terrassen aan komt. Wij hebben de volgende houtsoorten in het assortiment en zetten de voordelen voor u op een rij.

Grenen vlonderplanken

Grenen vlonderplanken worden gezien als budget vlonderplanken. Deze houten vlonderplanken zijn eenzijdig geprofileerd en volledig geïmpregneerd. Voordeel buiten de prijs is dat u de planken niet hoeft voor te boren.

Douglas vlonderplanken

De warme oranje achtige kleur van douglas hout is zeer populair, zeker voor in de tuin. In ons assortiment hebben we de meest voorkomende kopmaat namelijk 28x145mm. De lengtemaat van de douglas vlonderplanken is 4 meter.

Hardhouten vlonderplanken

PontMeyer heeft hardhouten vlonderplanken. Deze houten vlonderplanken vragen weinig onderhoud en hoeven niet elk jaar te worden behandeld. De hardhouten vlonderplank vergrijst in loop der jaren en heeft duurzaamheidsklasse 1 (verwachte levensduur meer dan 25 jaar). De hardhouten vlonderplanken zijn eenzijdig geprofileerd, de andere zijde is glad.

Mukulungu vlonderplanken

Mukulungu is een zeer zware houtsoort met duurzaamheidsklasse 1 (verwachte levensduur meer dan 25 jaar). Deze houten vlonderplanken geven uw terras een luxe uitstraling. De effen, roodkleurige vlonderplanken vergrijzen zeer egaal.

Bamboo vlonderplanken

Deze thermisch behandelde vlonderplanken zijn niet gevoelig voor aantasting door schimmels. De kleur is zeer donkerbruin en vergrijst in de loop der jaren. Bamboe vlonderplanken hebben een gladde en geribbelde zijde (duurzaamheidsklasse 1).

Hoe bouw ik een goed vlonderterras?

Bij het bouwen van een goed en strak terras, raden wij altijd aan een expert in te schakelen of te werk te gaan via een overzichtelijke handleiding. Heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in de vestiging.

Welke afmetingen heb ik nodig voor mijn vlonderterras?

Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het terras groter te doen lijken dan het in werkelijkheid is. Hoe? Wij geven u graag wat tips! Allereerst kunt u dit doen door de legrichting te bepalen. U neemt de gehele breedte van de tuin en kijkt hoe u diepte kunt creëren. Een optimale grootte van uw terras bestaat niet want smaken verschillen nu eenmaal. Wij adviseren daarentegen wel een minimale diepte van 3.5 meter. Zo is er voldoende ruimte voor het gebruik met meerdere personen. Bepaal vooraf hoeveel stoelen er rond de eettafel buiten geplaatst moeten worden en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Bij 4 tot 6 personen raden we een afmeting aan van minimaal 20 tot 25 vierkante meter. Denk ook na over hoe hoog u de vlonder maakt. Grenst het bijvoorbeeld aan een bestrating, adviseren we om de vlonder vlak te maken met de bestrating. Zo houdt u het praktisch en is het veiliger, en voorkomt u struikelen.

Positie van de zon en ligging terras

Wanneer u een vlonderplanken gaat aanleggen is het goed om te weten wat de ligging van het terras is ten opzichte van de zon. PontMeyer geeft u graag tips! Als de oriëntatie op het noordoosten is heeft u in de ochtend en de avond overwegend zon. In de middag zal u vooral schaduw hebben. Heeft u een terras met een oriëntatie op het zuidwesten? Dan schijnt de zon vanaf begin van de middag tot laat in de avond. De derde en laatste optie: een vlonderterras op het zuiden. Dit is de beste zonpositie met de meeste zonuren en dat bijna de hele dag door!