text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuttingplanken

Bij PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan schuttingplanken in diverse houtsoorten. U kunt de planken online bij ons bestellen. Als we deze in voorraad hebben dan kunnen we ze binnen 1 tot 2 dagen bij uw leveren. Uiteraard is het bij de schuttingplanken belangrijk dat ze een lange levensduur hebben in buiten omstandigheden, maar dat de investering wel binnen het budget past. Daar is de keuze sterk van afhankelijk. In ons assortiment zijn er de hardhouten schuttingplanken. Deze zijn zeer duurzaam en hebben een levensduur van rond de 20 à 25 jaar. De aanschaf van deze planken is wel duurder dan bijvoorbeeld planken van douglas. Vaak zijn laatsgenoemde planken wel verduurzaamd en is de levensduur 10 tot 15 jaar. Lees hier verder

3 producten gevonden

Geïmpregneerde schuttingplanken

De geïmpregneerde planken in ons assortiment zijn van vuren hout. Een veel voorkomende kopmaat voor een schuttingplank is 22x150mm. Deze hebben we ruim op voorraad en hebben we in verschillende lengtematen. Bij deze kopmaat varieert de lengte tussen de 3 meter en 5,4 meter. Het hout in ons assortiment is op een duurzame manier geïmpregneerd. Een meer passende term is daarom verduurzaamd hout. Door deze behandeling is het hout in ieder geval bestand tegen vocht en schimmel. Hierdoor krijgt het uiteraard een langere levensduur. Ander voordeel van geïmpregneerde schuttingplanken is dat ze klaar zijn om direct te behandelen. Zo kunt u het bijvoorbeeld overschilderen met een vochtregulerende beits. Deze beits zorgt ervoor dat vocht wel het hout kan verlaten, maar dat het hout geen vocht meer opneemt.

Hardhouten schuttingplanken

Hardhout heeft een lange levensduur. Zelfs zonder het te behandelen is de levensduur lang. Als u het hout niet behandelt, is er bij sommige soorten wel sprake van vergrijzing van het hout. Het is afhankelijk van smaak of u daar wat tegen wil doen. De één vindt de grijze kleur mooi. Een ander wil graag de bruin rode tint die het hout heeft behouden. Het is dan van belang om het hout te behandelen. Meestal gebeurt dit met een olie. Door goede olie te gebruiken, zal het hout zijn kleur behouden. Als u het hout van de schuttingplanken gaat bewerken dan is dit bij hardhout wat lastiger. Bij schroeven is het bijvoorbeeld aan te raden om voor te boren. Bij het zagen kan zich wat hars op het zaagblad afzetten. Het kan bij sommige hardhoutsoorten ook belangrijk zijn om RVS te gebruiken omdat het roesten het hout kan aantasten.

Douglas schuttingplanken

Een populair houtsoort voor schuttingplanken is douglas hout. Het heeft een mooie oranje tint en is aantrekkelijk in prijs. Het is echter niet een heel duurzaam houtsoort. Onbehandeld gaat het een jaar of 10 mee. Als u dit hout voor uw schutting gaat gebruiken dan is het verstandig het goed te behandelen. Dat kan zijn met een olie, beits of met verf. Verf gebruikt u uiteraard alleen als u een dekkende kleur wil op de planken. Beits heeft een wat meer beschermende werking dan olie. In beide gevallen zal het hout zijn mooie, oranje kleur behouden. Onbehandeld zal het Douglas hout vergrijzen.

Schuttingplanken en PontMeyer

PontMeyer heeft een zeer ruim assortiment aan hout en dus ook aan schuttingplanken. Voor een groot deel vindt u dit assortiment online. Als u nog geen account heeft, kunt u in twee eenvoudige stappen een account aanmaken en heeft u de mogelijkheid om prijzen in te zien en heeft u de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen. U kunt uw bestelling op een door u gewenst adres laten bezorgen. Naast onze webshop kunt u terecht bij één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is. Als u aanvullende vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.