text.skipToContent text.skipToNavigation

Schuttingplanken

Bij PontMeyer hebben we een ruim assortiment aan schuttingplanken in diverse houtsoorten. In ons assortiment zijn er de hardhouten schuttingplanken. Deze zijn zeer duurzaam en hebben een levensduur van rond de 20 à 25 jaar. Douglas planken zijn iets goedkoper en hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar. Lees hier verder

  • 1(current)
29 producten gevonden
  • 1(current)

Schuttingplanken kopen

Bent u bezig met het verbouwen van uw tuin en op zoek naar mooie omheining? Uw schutting koopt u bij Pontmeyer. Wij leveren ze in alle soorten en maten tegen een scherpe prijs. Lees hier alles wat u moet weten wanneer u schuttingplanken gaat kopen.

Soorten schuttingplanken

Schuttingplanken zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Pontmeyer vind u een ruim assortiment van de volgende soorten schuttingplanken:

Douglas schuttingplanken

Een populair houtsoort voor schuttingplanken is douglas hout. Het heeft een mooie oranje tint en is aantrekkelijk in prijs. Het is echter niet een heel duurzaam houtsoort. Onbehandeld gaat het een jaar of 10 mee. Als u dit hout voor uw schutting gaat gebruiken dan is het verstandig het goed te behandelen. Dat kan zijn met een olie, beits of met verf. Verf gebruikt u uiteraard alleen als u een dekkende kleur wil op de planken. Beits heeft een wat meer beschermende werking dan olie. In beide gevallen zal het hout zijn mooie, oranje kleur behouden. Onbehandeld zal het Douglas hout vergrijzen. Bekijk hier ons assortiment douglas planken en douglas balken.

Douglas schuttingplanken worden steeds populairder. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa en is zeer breed toepasbaar. Wij raden aan om dit soort schuttingplanken te behandelen met tuinbeits voor een langere levensduur. De planken blijven tussen de 10 tot 15 jaar goed. Bekijk hier ons assortiment douglas planken en douglas balken.

Hardhouten schuttingplanken

Hardhout is kwalitatief zeer goed! Hardhouten planken voor schuttingen hebben dan ook een levensduur tussen 20 en 25 jaar. Behandeling van de planken is niet nodig! Bij Pontmeyer vind u ook kant-en-klare schuttingen. Altijd van de hoogste kwaliteit.

Geïmpregneerd schuttingplanken

Aan deze schuttingen heeft u weinig onderhoud. Door de bewerking komt er minder snel vocht in het hout en blijven de planken langer goed. De levensduur van geïmpregneerd hout is maar liefst 10 tot 15 jaar. De geïmpregneerde planken in ons assortiment zijn van vuren hout. Een veel voorkomende kopmaat voor een schuttingplank is 22x150mm. Deze hebben we ruim op voorraad en hebben we in verschillende lengtematen. Bij deze kopmaat varieert de lengte tussen de 3 meter en 5,4 meter.

Het hout in ons assortiment is op een duurzame manier geïmpregneerd. Een meer passende term is daarom verduurzaamd hout. Door deze behandeling is het hout in ieder geval bestand tegen vocht en schimmel. Hierdoor krijgt het uiteraard een langere levensduur. Ander voordeel van geïmpregneerde schuttingplanken is dat ze klaar zijn om direct te behandelen. Zo kunt u het bijvoorbeeld overschilderen met een vochtregulerende beits. Deze beits zorgt ervoor dat vocht wel het hout kan verlaten, maar dat het hout geen vocht meer opneemt.

Schuttingplanken van schors

Schuttingplanken van schors staan bekend om hun natuurlijke uitstralingen. Het maakt de tuin levendig! U kunt er een een horizontale schutting, lage erfafscheiding of gesloten tuinwand van maken. Deze ruwe houten boomschors planken zijn geschikt voor iedere type tuin!

Tweezijdige schutting potdekselplank

Met tweezijdige potdekselplanken maakt u een schutting die er aan beide kanten hetzelfde uit ziet. Dit worden ook wel rabatdelen genoemd!

Schuttinglanken van zwart hout

Wil je meer karakter geven aan je tuin? Kies dan voor zwarte planken. PontMeyer heeft een ruim assortiment. Het geeft een rustieke en natuurlijke sfeer aan uw huis, tuin of schuur.

Hardhouten schuttingplanken

Hardhout planken heeft een lange levensduur. Zelfs zonder het te behandelen is de levensduur lang. In combinatie met onze betonpalen heeft u weinig onderhoud. Als u het hout niet behandelt, is er bij sommige soorten wel sprake van vergrijzing van het hout. Het is afhankelijk van smaak of u daar wat tegen wil doen. De één vindt de grijze kleur mooi. Een ander wil graag de bruin rode tint die het hout heeft behouden. Het is dan van belang om het hout te behandelen. Meestal gebeurt dit met een olie. Door goede olie te gebruiken, zal het hout zijn kleur behouden. Als u het hout van de schuttingplanken gaat bewerken dan is dit bij hardhout wat lastiger. Bij schroeven is het bijvoorbeeld aan te raden om voor te boren. Bij het zagen kan zich wat hars op het zaagblad afzetten. Het kan bij sommige hardhoutsoorten ook belangrijk zijn om RVS te gebruiken omdat het roesten het hout kan aantasten.

Schuttingplanken en PontMeyer

PontMeyer heeft een zeer ruim assortiment aan hout en dus ook aan schuttingplanken. Voor een groot deel vindt u dit assortiment online. Als u nog geen account heeft, kunt u in twee eenvoudige stappen een account aanmaken en heeft u de mogelijkheid om prijzen in te zien en heeft u de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen. U kunt uw bestelling op een door u gewenst adres laten bezorgen. Naast onze webshop kunt u terecht bij één van onze vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is. Als u aanvullende vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.