text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Merk
Randafwerking
Lengte (mm)
Breedte (mm)
Dikte (mm)
Brandklasse
Productgroep
Filter 2 resultaten

Stucplaten

2 producten gevonden

Stucplaten kopen?

Om uw wand of plafond af te werken kunt u gebruik maken van stucplaten. De kern van de plaat bevat gips. Het gips is tussen twee vellen hoogwaardig bruin karton geperst. Bij PontMeyer kunt u terecht voor stucplaten van Gyproc met diverse afmetingen. Benieuwd? Bekijk dan ons assortiment Gyproc.

Stucplaten plafond

Een mooi strak plafond is belangrijk voor de uitstraling van uw woning. De stucplaten van PontMeyer zijn zeer geschikt voor het afwerken van uw plafond. Met de stucplaten als ondergrond kunt u gemakkelijk pleisterwerk aanbrengen. Door het speciale karton aan de stukadoorszijde en de langskanten kan uw pleisterwerk goed hechten. Het is bij het gebruik van stucplaten niet nodig om de platen eerst voor te strijken.

Afmeting stucplaten 60x200

PontMeyer kan u voorzien van verschillende afmetingen stucplaten. Zo hebben wij een stucplaat van 60x200 cm in ons assortiment, evenals een stucplaat van 40x200 cm.

Gaat u voor stucplaten of gipsplaten?

Gipsplaten en stucplaten verschillen op meerdere vlakken. Alhoewel stucplaten niet voorgestreken hoeven te worden, is het gebruik van voorstrijkmiddel bij gipsplaten wel noodzakelijk voor het afwerken. Daarnaast zien we verschil in de kleur van de plaat. Zo zijn gipsplaten grijs of wit en stucplaten bruin. Bekijk hier ons assortiment gipsplaten. Voorstrijk nodig om uw gipsplaten goed te laten hechten? Bekijk dan ons assortiment Knauf.

Daarnaast is het belangrijk te letten op de verschillen in rachelwerk. Zo dient bij het monteren van stucplaten rekening te worden gehouden met een afstand van 40 centimeter en bij het gebruik van gipsplaten 30 centimeter. Daarnaast adviseren wij u, bij het aanbrengen van stucplaten, de platen haaks op de rachel te plaatsen. U kunt het beste een kleine kier overhouden bij de langsnaden als u stucplaten gebruikt. Gebruikt u gipsplaten? Dan kunt u de platen rechtstreeks op elkaar aan laten sluiten.

Gipsplaten en stucplaten zijn beide geschikt voor het afwerken van uw plafond of wand. Twijfelt u nog welke platen het meest geschikt zijn voor u? Neem dan contact met op met onze klantenservice. We helpen u graag verder.

Kenmerken van onze stucplaten

De stucplaten werken goed ter isolatie en bieden een goede hechting. De platen zijn duurzaam en hebben een Cradle to Cradle certificaat. De keuze in afmeting bieden een goed werkzaam formaat passend bij uw project. De platen kunnen op regelwerk van metaal of hout worden geschroefd. Daarnaast kan de stucplaat Gyplat van 600 millimeter breed ook geniet worden op hout. De stevige platen kunnen geschikt als drager van pleisterwerk worden gebruikt. Ben u op zoek naar geluidwerende gips? Bekijk dan eens ons assortiment Fermacell platen. Fermacell heeft sterke geluidsreducerende en brandwerende eigenschappen.

Ons assortiment stucplaten

Bekijk het overzicht van ons assortiment stucplaten en gipsplaten. PontMeyer biedt platen in diverse formaten, zo kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt. Zo kunt u ook terecht bij ons voor een groot assortiment gipsvezelplaten. Koop uw stucplaten online of breng een bezoek aan een van onze vestigingen. U kunt uw platen ook afhalen bij een van onze 48 drive-in afhaalcentra. Zo staat u binnen enkele minuten weer buiten met de materialen die u nodig heeft. Bekijk hier of er een vestiging bij u in de buurt is.

Wilt u later wat bevestigen op een wand dan kunt u er ook voor kiezen om eerst een OSB plaat te monteren of underlayment alvorens u de stucplaten monteert.