text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Stucplaten

Stucplaten

Maak gebruik van stucplaten om wanden en plafonds af te werken. De kern van de plaat bevat gips. Deze is tussen twee vellen hoogwaardig bruin karton geperst. Bij PontMeyer kunt je terecht voor stucplaten van Gyproc met diverse afmetingen. Bekijk ook ons gehele aanbod aan Gyproc platen.

Stucplaten plafond

Stucplaten zijn geschikt voor het afwerken van het plafond, belangrijk voor de uitstraling van elke woning. Met de stucplaten als ondergrond, breng je gemakkelijk pleisterwerk aan. Het speciale karton aan de stukadoors zijde en aan de langskanten, zorgt ervoor dat het pleisterwerk goed hecht. Voorstrijken is bij het gebruik van stucplaten niet nodig.

Bekijk ons aanbod houten latten en houten balken voor het beste rachelwerk.

Kenmerken van stucplaten

Stucplaten hebben meerdere kenmerken, ze zijn:

  • Warmte-isolerend
  • Goed hechtend
  • Duurzaam, dankzij het Cradle to Cradle certificaat
  • Geschikt om op regelwerk van metaal en hout te schroeven
  • Geschikt als drager van pleisterwerk door de stevigheid van de platen

De verschillen tussen stucplaten en gipsplaten

Gipsplaten en stucplaten verschillen op meerdere vlakken. Voor een strakke afwerking hoeven stucplaten niet voorgestreken te worden, waar dit wel noodzakelijk is bij gipsplaten. Daarnaast is er verschil in de kleur van de plaat. Zo zijn gipsplaten grijs of wit en stucplaten bruin. Tot slot worden gipsplaten gebruikt voor de afwerking van wanden en plafonds, waar stucplaten zowel voor het optrekken van wanden als de afwerking worden gebruikt.

Gipsplaten en stucplaten zijn beide geschikt voor het afwerken van het plafond of een wand. Ben je specifiek op zoek naar geluidwerende gips? Bekijk dan eens ons assortiment Fermacell platen.

Het monteren van stucplaten

Ook in de montage zitten verschillen tussen stuc- en gipsplaten. Bij het monteren van stucplaten moet rekening worden gehouden met de afstand tussen het rachelwerk. Voor stucplaten is de afstand 40 cm afstand. Bij gipsplaten is deze afstand 30 centimeter.

We adviseren om bij het aanbrengen van stucplaten de platen haaks op de rachel te plaatsen. Zorg dat er een kleine kier wordt overgehouden bij de langsnaden wanneer je stucplaten gebruikt. Wil je later nog planken of fotolijsten bevestigen aan de wand? Kies er dan voor om eerst een OSB plaat of underlayment plaat te monteren alvorens je de stucplaten monteert. Hierdoor creëer je een stevige onderlaag waaraan de planken of fotolijsten bevestigd kunnen worden met spijkers en/of schroeven.

Afmetingen stucplaten

Bij PontMeyer vind je de stucplaten in twee formaten. Zo hebben wij stucplaten van 60x200 cm in ons assortiment, evenals stucplaten van 40x200 cm.

Stucplaten kopen bij PontMeyer?

Benieuwd naar de prijzen van de stucplaten? Log dan in of maak in twee gemakkelijke stappen een account bij ons aan. Vervolgens kun je de prijzen in onze webshop inzien en de stucplaten bestellen.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag bereikbaar van 07:00 tot 17:00. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.