text.skipToContent text.skipToNavigation

Terrastegels

Meer weten over terrastegels? Lees hier verder

8 producten gevonden

Terrastegels kopen?

Terrastegels zijn verkrijgbaar bij PontMeyer in diverse kleuren en in de afmeting 30x30cm, 60x60cm en 30x60cm met een dikte van 6cm.Terrastegels kunt u verwerken in de tuin om een terras aan te leggen. Met drie 60x60cm tegels kunt u 1m² voorzien. Hier heeft u 11 stuks 30x30cm terrastegels voor nodig 6 stuks 30x60cm terrastegels.

Verwerking terrastegels

Terrastegels plaatst u op het aangetrilde ophoogzand. U kunt de terrastegels in diverse patronen leggen. Afwisselen met formaten is ook mogelijk. Om onkruid te voorkomen kunt u onder het ophoogzand en de terrastegels worteldoek neerleggen. Met een moker met rubberen dop kunt u de terrastegels op zijn plek slaan zonder deze te beschadigen. Terrastegels kunt u inkorten met een zaagmachine.

Benodigdheden bij het leggen van een terras

Zorg voor voldoende bescherming tijdens het inkorten van terrastegels. Maak gebruik van een veiligheidsbril en gehoorbescherming tijdens het inkorten van de terrastegels. Handschoenen zorgen voor meer grip tijdens het tillen van de terrastegels en beschermen uw handen. Draag werkschoenen met een stalen neus om uw voeten te beschermen. Voor uw knieën kunt u kniebeschermers dragen, dit maakt het verwerken een stuk aangenamer.

Goedkope terrastegels

Terrastegels koopt u gemakkelijk en snel via onze webshop of in één van onze drive-in vestigingen. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan terrastegels. Wilt u een terras bouwen of bent u op zoek naar terrastegels voor een oprit? Wij hebben ze verkrijgbaar in alle soorten en maten. Naast terrastegels kunt u ook gaan voor bijvoorbeeld betontegels. Bekijk hier wat er allemaal mogelijk is en maak uw keuze. Wij helpen u graag!

Terrastegels online kopen

Terrastegels koopt u online bij PontMeyer. Onze tegels zijn van de hoogste kwaliteit waardoor het gelegde terras een lust voor het oog wordt. En zeg nu eerlijk. Wie wilt dat nu niet? U vindt het in ons assortiment! Materialen nodig voor het opsluiten van uw tegels? Bekijk dan onze opsluitbanden.

Terrastegels 60x60

Tegels heeft PontMeyer in iedere afmeting en voor elke smaak. Zo ook terrastegels 60x60. Dit is een veelgebruikte afmeting. En dat is niet zo gek! Het geeft de tuin een sfeervolle maar toch moderne uitstraling. Ze zijn niet te groot dus makkelijk aan de gewenste afmeting aan te passen. Daarnaast zijn ze dusdanig groot, dat je er niet veel nodig hebt om een groot gedeelte te bestraten. Bekijk hier ons assortiment terrastegels 60x60.

Terrastegel 100x100

Doorgaands is een tuintegel 100x100 het grootste formaat dat gebruikt wordt voor de bestrating van een tuin of oprit. Natuurlijk uitzonderingen daar gelaten. Zo bestaan er ook bijvoorbeeld schellevis tegels van 240x120 cm of 120x120 cm. Het voordeel van de 100x100 tegels is dat er weinig van nodig zijn om grote delen te bestraten. Daarentegen zijn ze vaak erg zwaar en moet u goed nadenken of het de gewenste stijl is. Hoe groter de tegel, hoe moderner en strakker de uitstraling wordt. 

Tuintegel 50x50

Gaat u voor een sfeervolle en gezellige uitstraling? Kies dan voor een tuintegel 50x50. Deze afmeting wordt vaak gebruikt door de overheid voor het bestraten van fiets- en voetpaden. Het voordeel van een tuintegel 50x50 is dat ze gemakkelijk aan te passen zijn. Wilt u een terras of pad maken met een specifieke afmeting? Dan zijn deze tuintegels uitermate geschikt. PontMeyer heeft ze ook gemaakt van beton. Bekijk hier onze betontegels.

Terrastegels schoonmaken

Een onverzorgde straat of tuin is voor niemand een mooi gezicht. Het schoonmaken van terrastegels is daarom ook belangrijk. Maar wat is hier voor nodig en hoe kunt u dat het beste doen? U heeft alleen wat groene zeep, bleekwater of schoonmaakazijn nodig. De middelen verwijderen gemakkelijk hardnekkig vuil zoals alg en mos. Volg de onderstaande stappen en laat de terrastegels weer stralen als nooit tevoren!

Stap 1: Los het middel op in heet water
Stap 2: Giet het water met het middel over de terrastegels
Stap 3: Laat het inwerken gedurende een uur
Stap 4: Schrob met een harde bezem over de terrastegels
Stap 5: Als laatste naspoelen met het koud water uit de tuinslang

Verwerking van terras- of betontegels

Wanneer u terrastegels plaatst, dient u eerste aangetrild zand te leggen. Om onkruid te voorkomen kunt u onder het ophoogzand en de terrastegels een worteldoek neerleggen. Met een moker met rubberen dop kunt u de terrastegels op hun plek slaan zonder deze te beschadigen. Terrastegels kunt u inkorten met een zaagmachine. Bekijk ook onze rubberen tegels en vlonderplanken. Bij PontMeyer maakt u het terras compleet.

Terrastegels leggen

Gaat u terrastegels leggen? Denk dan aan de volgende stappen:

Wilt u betonnen terrastegels op beton leggen?

Stap 1: Denkt u er dan aan om eerst te controleren of er voldoende ruimte tussen de tegels zit waar water kan afvloeien. Als er geen ruimte tussen de betontegels zit, dient u gebruik te maken van een dekvloer onder de tegels.
Stap 2: De terrastegels kunt op een waterdoorlatend legbed leggen. Vaak is dit gemaakt van split of mortel.
Stap 3: Als u split wilt gebruiken, houdt u er dan rekening me om een legbed van circa 5 cm met korrel aan te brengen.
Stap 4: Vervolgens zou u kunnen beginnen met het leggen van het terras. Hou een parrallel verloop aan van de voegen.
Stap 5: U kunt voegkruizen gebruiken die speciaal zijn voor het leggen van betonnen terrastegels. Deze voegkruizen blijven in de voegen zitten.
Stap 6: Vul de voegen nog niet maar laat ze open. U kunt de terrastegels met de snijrand naar het huis toeleggen. De randen van de terrasvloer zou u met metaalprofielen of aarde kunnen vullen tegen verschuivingen. Zorg bij een metaalprofiel er altijd voor dat het water kan wegvloeien.
Stap 7: De tegels kunnen ook op zogenaamde tegeldragers gelegd worden. Het voordeel van deze methode is dat de gelegde tegels altijd eenvoudig verwijderd kunnen worden. Het is ook mogelijk om afzonderlijke tegels om te wisselen. Bovendien kan water ongehinderd weglopen.
Stap 8: U kunt de eerste rij tegels op halve tegeldragers leggen.

Wilt u betonnen terrastegels op een bed van split leggen?

Stap 1: Denkt u er dan aan om een ondergrond te gebruiken die bestand is tegen vorst. Een voorwaarde voor het probleemloos leggen van betonnen terrastegels is een ondergrond die draagkrachtig en bestand tegen vorst is. Gebruik bijvoorbeeld geen leemhoudende of andere materialen als ondergrond.
Stap 2: U kunt na het uitgraven van het terrasoppervlak een 20 cm dikke laag van verdichtbaar materiaal leggen.
Stap 3: Na het verdichten van het materiaal zou u een 5 cm dikke laag split 2/5 kunnen aanleggen.
Stap 4: Om de voegafstand te bepalen kunt u voegkruisjes gebruiken.

Wilt u een terras aanleggen op een mortelbed?

Stap 1: U kunt de tegels bij de hoeken op de mortel leggen en ze op de juiste hoogte brengen met een rubberhamer. Het advies luidt een voegbreedte van 3-5 mm aan te houden.

Tegels snijden

Betonnen terrastegels bewerkt u met een haakse slijper. U dient de tegels eerst af te spoelen en vervolgens de snijlijn rondom te markeren. Snij de tegel met de haakse slijper en een diamantslijpschijf vanaf de achterkant in en draai hem vervolgens om. Aan de voorkant snij je de tegel langs de markering in, totdat de tegel geheel doorgesneden is. Spoel de tegels af met water en dek ze met folie af om ze te beschermen. Tegels beschermen: let er bij het leggen van betonnen terrastegels altijd op, dat ze niet vuil worden.