text.skipToContent text.skipToNavigation
Wegens aangescherpte COVID maatregelen zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. U kunt ons ook bereiken via de chat of mail.

Composiet vlonderplanken

Meer weten over composiet vlonderplanken? Lees hier verder

 

73 producten gevonden

Composiet vlonderplanken

Zoekt u vlonderplanken met weinig onderhoud? PontMeyer heeft een ruim assortiment composiet vlonderplanken. Deze planken zijn samengesteld uit een combinatie van cellulose vezels van papierafval en gerecycled polymeren. De geavanceerde composiettechnologie geeft bescherming tegen UV, vorst, vlekken en butsen. De composiet vlonderplanken hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm.

Verschil tussen kunststof en composiet vlonderplanken

Kunststof en vlonderplanken van composiet hebben veel overeenkomsten. Planken van composiet bestaan voor de helft uit houtvezels en de andere helft zijn vezels van kunststof. Het heeft dus de voordelen van beide! Composiet is onderhoudsvrij maar heeft toch de natuurlijke uitstraling van een houten vlonderplank. Tevens beschermt het materiaal composiet de plank tegen schimmels en mos. Doordat er houtvezels in het product verwerkt zit, is de het ook nog eens goedkoper ten opzichte van een vlonderplank gemaakt van 100% kunststof. 

Wat zijn de voordelen van composiet terrasplanken?

Het grootste voordeel van composiet terrasplanken is dat het bijna geen onderhoud nodig vergt. Daarnaast zijn de composiet vlonderplanken veiliger dan bijvoorbeeld houten vloerdelen. Composiet is stroef waardoor de ondergrond minder snel glad wordt wanneer het geregent of gevroren heeft. Daarnaast geven de vlonderplanken geen splinters af. Dit is bij houten terrasplanken wel mogelijk. Wel zo fijn als u in de zomer op uw bloten voeten wilt genieten van uw tuin en het heerlijke buitenleven. Composieten vlonderplanken zijn dus uitermate geschikt voor kinderen en als ondergrond voor zwembaden en vijfers.

Welke soorten composiet vlonderplanken zijn er?

Bent u benieuwd welke soorten vlonderplanken van composiet er zijn? Wij zetten het op een rij. Er bestaan namelijk de volgende twee stijlen:;

  • UPM ProFi Deck 150
  • UPM ProFi Piazza 

UPM Profi Deck 150 Terrasvloeren

Hebben een frisse en moderne uitstraling. De composiet vlonderplanken hebben een hoge slagvastheid, goede grip (zowel nat als droog) en een uitstekende vlekbestendigheid. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam product, want de vlonderplanken zijn gerecycled en recyclebaar. Leverbaar in verschillende kleuren en in de lengtes 4 meter en 6 meter.

UPM ProFi Piazza terrasvloeren

Er zijn ook massieve composiet vlonderplanken beschikbaar, namelijk UPM ProFi Piazza. De massieve composiet vlonderplanken geven nog meer uitstraling aan een terras. Deze vlonderplanken hebben door de natuurlijke kleuren en houtnerven een uitstraling van echt hardhout. De grote voordelen zijn dat ze extreem kleurvast en vlekbestendig zijn en ook nog eens veel makkelijker in onderhoud. Bovendien zijn de massieve composiet vlonderplanken zeer sterk en slagvast. Deze terrasplank geschikt voor de meest veeleisende omgevingen zoals openbare picknickplaatsen. U ontvangt dan ook 25 jaar garantie.

Certificering en duurzaamheid van composiet vlonderplanken

Wilt u onderhoudsarme vlonderplanken? PontMeyer heeft planken van UPM in het assortiment van de hoogste kwaliteit. Composiet vlonderplanken zien eruit als hout, voelen aan als hout, maar zijn niet gevoelig voor vergrijzing, schimmels en vocht. Composiet is bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk. Het is een combinatie van papiervezels en gerecycled kunststofpolymeren. Composiet vlonderplanken vallen in duurzaamheidsklasse 1 en zijn gecertificeerd. Ook onze houten vlonderplanken zijn voorzien van een  PEFC en  FSC keurmerk. 

Composiet vlonderplanken monteren

De composiet vlonderplanken zijn in diverse typen en veel natuurlijke kleuren beschikbaar. De composiet vlonderplanken zijn zeer eenvoudig te monteren. Naast de planken kunnen wij uiteraard ook de clips, montageprofielen en afwerkstrips leveren om het terras helemaal af te maken.

Welke composiet vlonderplanken heeft u  nodig?

Voordat u gaat bestellen, is het belangrijk om na te gaan welke afmeting uw composiet vlonderterras heeft. Aan de hand van de grootte van het terras wordt de lengte en de breedte van de plank bepaald. Verder heeft u bij het aanleggen van een composiet vlonderterras tenminste bevestigingsclips en onderbalken nodig. Ook raden wij aan worteldoek aan te leggen tegen onkruid, granulaattegels voor een goede fundering en randafwerking waarmee u het vlonderterras helemaal afmaakt. Bij ons kunt u gaan voor het totaalpakket en alles bestellen wat u nodig heeft. Wilt u graag advies over het aanleggen van uw composieten vlonderterras? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in de vestiging

Composiet vlonderplanken online bestellen

Voor het bestellen van uw composiet terrasplanken zit u goed bij PontMeyer. Bij ons vindt u altijd een ruim assortiment van de hoogste kwaliteit. Wij helpen u graag. Composiet vlonderplanken kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.