text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Filter 160 resultaten

Muurisolatie

Bij PontMeyer bieden we verschillende muurisolatie mogelijkheden, bijvoorbeeld glaswol of steenwol. Belangrijk is het onderscheid tussen soorten muren, ga je een spouwmuur, binnen- of buitenmuur isoleren? Afhankelijk van het type muur bepaal je het isolatiemateriaal. Lees meer

160 producten gevonden

Het doel van muurisolatie

Natuurlijk is dat om de thermische efficiëntie van een gebouw te verbeteren door warmteverlies door de muren te verminderen. Dit wordt bereikt door isolatiematerialen aan te brengen aan de binnen- of buitenkant van de muren of in de spouwmuur.

Bepaal je muurtype eerst, dan het isolatiemateriaal

Begin met het vaststellen van het type muur dat je wilt gaan isoleren. Is het een binnen- of buitenmuur? Vervolgens is het belangrijk om te kijken of het een massieve muur of spouwmuur is. Een spouwmuur heeft namelijk ruimte tussen twee muren. Deze luchtspouw kun je vervolgens isoleren.

Muurisolatie met behulp van isolatiewol

Een van de mogelijkheden om een muur of gipswand te isoleren is met behulp van isolatiewol. Binnen isolatiewol kennen we twee varianten: glaswol en steenwol. Beide behoren tot de categorie minerale wollen, wat betekent dat ze een flexibele en pluizige structuur hebben, waardoor het aanbrengen van het isolatiemateriaal gemakkelijk is. Ook hebben ze beiden een waterafstotende en brandvertragende werking en zijn ze bestand tegen rot en schimmel.

Naast de isolerende werking, hebben glas- en steenwol beide een goede isolerende, geluiddempende werking. Het verschil tussen de twee soorten is dat glaswol bestaat uit lange glasvezels waar steenwol bestaat uit vezels van vulkanisch gesteente. Hierdoor is glaswol lichter van gewicht en wordt het beschouwd als een zeer milieuvriendelijk materiaal. Aan de andere kant heeft steenwol het voordeel dat het beter bestand is tegen hoge druk.

Kunststof isolatie voor jouw muur

Kunststof isolatie, ook bekend als hardschuim isolatie, wordt vaak gebruikt voor muurisolatie, zoals bij de isolatie van buitenmuren. Een van de producten in ons assortiment kunststof muurisolatie is EPS, een niet buigzame plaat met een hoge isolatiewaarde. In tegenstelling tot isolatiewol heeft EPS een celstructuur in plaats van een vezelstructuur, dit maakt het niet buigzaam. De keuze voor het type isolatie hangt af van het specifieke project en de gewenste isolatiewaarden. Naast EPS bieden we ook XPS (jackodur) en PIR isolatie in ons assortiment aan.

Muurisolatie kopen bij PontMeyer

De juiste muurisolatie gevonden? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. De meeste producten hebben wij voor je op voorraad. Wil je muurisolatie in de aanbieding kopen? Houd dan onze bouwkrant in de gaten voor de huidige aanbiedingen.

Heb je vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.