text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Filter 105 resultaten

Muurisolatie

105 producten gevonden

Muurisolatie

Bij PontMeyer hebben we diverse muurisolatie mogelijkheden, zoals glaswol, steenwol en kunststof isolatie. Bij het maken van een keuze is het goed om de eigenschappen van de verschillende isolatievormen te weten.

Muurisolatie met behulp van isolatiewol

Een van de mogelijkheden om een muur of gipswand te isoleren is met behulp van isolatiewol. Binnen isolatie wol kennen we twee mogelijkheden: glaswol en steenwol. Beiden zijn zogenaamde minerale wollen. Dat houdt in dat ze als eigenschap hebben dat ze een flexibele en wollige structuur hebben. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Ook hebben ze beiden een waterafstotende en brandvertragende werking en zijn ze rot- en schimmelvrij.

Naast de isolerende werking, hebben glas- en steenwol beiden een goede isolerende, geluiddempende werking. Het verschil tussen de twee soorten is dat glaswol bestaat uit lange glasvezels waar steenwol bestaat uit vezels van vulkanisch gesteente. Hierdoor is glaswol lichter van gewicht dan steenwol. Glaswol is bovendien ook een uiterst milieuvriendelijk materiaal. Het voordeel van steenwol is dat het tegen een grotere druk kan.

Kunststof isolatie voor jouw muur

Kunststof isolatie, ook wel hardschuim isolatie genoemd, is een veelgebruikte vorm bij het isoleren van muren. Een van onze producten in ons assortiment aan kunststof muurisolatie is EPS. Dit is een niet buigzame plaat met een hoge isolatiewaarde. Een verschil met isolatiewol is dat het een cellenstructuur heeft en geen vezelstructuur. Hierdoor is kunststof isolatie niet buigzaam. De keuze voor de isolatievorm is afhankelijk van het project en de gewenste isolatiewaardes. Naast EPS vind je in ons assortiment XPS en PIR isolatie.

Muurisolatie kopen bij PontMeyer

De juiste muurisolatie gevonden? Maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste producten voor je op voorraad. Wil je muurisolatie in de aanbieding kopen? Houd dan onze Bouwkrant in de gaten voor de huidige aanbiedingen.

Heb je vragen over ons assortiment of een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.