text.skipToContent text.skipToNavigation

Muurisolatie

56 producten gevonden

Bij PontMeyer hebben we diverse muurisolatie mogelijkheden. Dit zijn kwalitatief goede artikelen die een hoge isolatiewaarde genereren. Binnen de muurisolatie zijn er verschillende mogelijkheden. Het is daarom goed om de eigenschappen van de verschillende isolatievormen tot u te nemen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden binnen muurisolatie.

Isolatie wol als muurisolatie

Eén van de mogelijkheden om uw muur te isoleren is met behulp van isolatie wol. Binnen isolatie wol kennen we twee mogelijkheden. Dit is glaswol en steenwol. Beiden zijn zogenaamde minerale wollen. Dat betekent dat ze beiden als eigenschap hebben dat ze een flexibele en wollige structuur hebben. Hierdoor is het eenvoudig in alle vormen aan te brengen in een muur. Ook hebben ze beiden een waterafstotende en brandvertragende werking en zijn ze rot- en schimmelvrij. Glaswol en steenwol hebben beiden een goede isolerende werking, ook hebben ze een geluiddempende werking. Het verschil is dat glaswol bestaat uit lange glasvezels. Het is hierdoor licht van gewicht. Voordeel van glaswol is bovendien dat het een uiterst milieuvriendelijk materiaal is. Zoals eerder gezegd, is het eenvoudig te comprimeren en dus gemakkelijk te bewerken en verwerken. Steenwol daarentegen bestaat uit vezels van vulkanisch gesteente. Deze vezels zijn korter en brosser dan de glaswolvezels. Dit heeft als voordeel dat het een grotere druk aankan.

Kunststof muurisolatie

Kunststof isolatie is een veelgebruikte vorm van isoleren. Ook voor muurisolatie wordt dit veel toegepast. Kunststof isolatie staat ook wel bekend op hardschuim. In ons assortiment komt u het meest EPS kunststof muurisolatie tegen. Verschil met isolatie wol is dat het een cellenstructuur heeft en geen vezelstructuur. Afhankelijk van het project en de gewenste isolatiewaardes kiest u een isolatievorm. Zoals eerder genoemd is het aan te raden om de verschillende isolatiewaardes goed tot u te nemen om zodoende tot het juiste besluit te komen omtrent de isolatievorm. Naast EPS is er in ons assortiment ook XPS (jackodur) en PIR als kunststof muurisolatie aanwezig.

Muurisolatie en PontMeyer

Op deze pagina vindt u al onze mogelijkheden omtrent muurisolatie. U kunt daarbij zien of het door u gewenste artikel op voorraad is. Als dit zo is kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen leveren. Het afleveren kan op de door u gewenste locatie. Denk daarbij aan uw bedrijf, uw thuisadres of de bouwlocatie. Mocht u naar een artikel op zoek zijn die u niet direct kunt vinden, dan raden we aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Uiteraard kunt u ook terecht bij één van onze drive-in vestigingen. Op onze vestigingen pagina kunt u snel zien welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is.