text.skipToContent text.skipToNavigation

Scharnieren

Bent u bezig met het monteren van een raam of een deur? PontMeyer heeft een uitgebreid assortiment aan scharnieren welke deuren en ramen helpen soepel te sluiten. Hieronder vindt u ons assortiment scharnieren. Wilt u meer informatie hoe u scharnieren kunt bevestigen? Lees hier verder.

  • 1(current)
  • 3
126 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Gebruik van scharnieren

Scharnieren worden gebruikt voor ramen, deuren, hekken, luiken, kasten en andere voorwerpen die open moeten kunnen maar toch ook verbonden moeten blijven. Scharnieren zijn in verschillende materiaalsoorten zoals nikkel, rvs, staal, messing en zink.

Afhangen van deuren met scharnieren of paumelles

Bent u op zoek naar scharnieren voor een buitendeur of een binnendeur? Paumelles zijn scharnieren die geschikt zijn voor houten of stalen binnendeurkozijnen. U kunt voor kogelstiftpaumelles kiezen voor zware binnendeuren en gebruik maken van een tussenring. Voor houten meubeldeuren en ramen kunt u inboor paumelles gebruiken met bijbehorende opvulring 12mmen en opvulring 14mm. De insteekpaumelles kun u gebruiken voor hornmann- of polynorm kozijnen.

Scharnieren voor uw tuindeur of luik

Voor het monteren van tuindeuren en luiken worden hengen gebruikt. Een duimheng wordt bevestigd op een tuindeur of luik, een bijpassende plaatduim op het kozijn. Voor lichte tuindeuren of luiken worden vaak kruishengen gebruikt omdat deze minder sterk zijn dan duimhengen. Een staartheng wordt zowel aan het kozijn of tuindeur/luik bevestigd en kunnen zorgen voor meer stevigheid door de extra bevestigers.

Scharnieren tegen inbraak

Wilt u uw huis, schuur of kantoor beschermen tegen inbraak? Veiligheidsscharnieren worden gebruikt om inbraak te voorkomen. De scharnieren zijn te herkennen aan een scharnierblad met een vaste metalen pen, de dievenklauw. Bij ons vindt u veiligheidsscharnieren in de vorm van kogelscharnieren, kogelstiftpaumelles, scharnieren met losse pen, Raadpleeg ook een van onze productspecialisten indien u niet zeker weet welk scharnier u nodig heeft.

Bevestigen van scharnieren

Een scharnier bestaat uit twee delen, een deel bevestigd u op het kozijn, het andere deel bevestigd u bijvoorbeeld op de deur. U kunt een schroevendraaier, beitel, hamer, rolbandmaat en/of waterpas gebruiken. Met een boor- en schroefmachine kunt u met schroeven de scharnieren bevestigen.

Scharnieren kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de {{txt(vestigingaantal)}} vestigingen van PontMeyer.