text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Filter 141 resultaten

Scharnieren

Scharnieren worden gebruikt voor voorwerpen die open moeten kunnen, maar ook verbonden moeten blijven. Denk aan ramen, deuren, hekken, luiken en kasten. Scharnieren zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten, zoals nikkel, rvs en staal. Zo heeft PontMeyer voor elke klus het juiste scharnier.

141 producten gevonden

Afhangen van deuren met scharnieren

Op zoek naar scharnieren voor een buitendeur of binnendeur? Paumelles zijn geschikt voor houten of stalen binnendeurkozijnen. Kies bij zwarte deuren voor voor kogelstiftpaumelles. Gebruik houten meubeldeuren en ramen je inboorpaumelles, met bijbehorende opvulring. De insteekpaumelles kun je gebruiken voor hornmann- of polynorm kozijnen.

Scharnieren voor een tuindeur of luik

Voor het monteren van tuindeuren en luiken worden hengen gebruikt. De duimheng wordt bevestigd op een tuindeur of luik en een bijpassende plaatduim op het kozijn. Voor lichte tuindeuren of luiken worden vaak kruishengen gebruikt, omdat deze minder sterk zijn dan duimhengen. Een staartheng wordt zowel aan het kozijn als aan de tuindeur bevestigd. Door de extra bevestigers zorgen deze voor meer stevigheid.

Bevestigen van scharnieren

Een scharnier bestaat uit twee delen: een deel bevestigd op het kozijn en een deel bevestigd op bijvoorbeeld de deur. Voor het bevestigen van de scharnieren kun je een schroevendraaier, beitel, hamer, rolbandmaat en/of waterpas gebruiken. Met een boor- en schroefmachine bevestig je de scharnieren met schroeven.

Scharnieren kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je scharnieren kopen? Log in of maak eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel je bestelling. Wij hebben de meeste scharnieren voor je op voorraad. Wil je op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.