text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten
Verpakking
Materiaalsoort
Filter 12 resultaten

Chemische ankers

12 producten gevonden

Chemische ankers zijn geschikt voor het bevestigen van bijvoorbeeld trapleuningen of rolluiken indien de ondergrond niet voldoende draagkracht bied voor de constructie. Chemische ankers zijn speciale soorten lijm of pluggen bestaande uit chemische vulmiddelen, die uitharden nadat deze gemengd worden met elkaar. Voor het uitharden plaatst u een draadeind in de chemische anker. Doordat chemische ankers zich verankeren in de ondergrond, bent u verzekerd van een stevige montage.

Soorten chemische ankers

Bij de chemische ankers van het merk Fischer zijn de chemische stoffen polyesterhars, verharder en vulmateriaal in een glazen capsule geplaatst. Door het inschroeven van de draadstang zal het glas breken en zullen de chemische stoffen zich mengen. U kunt ook kiezen voor een 2 componenten injectie anker die u aanbrengt met gebruik van een kitpistool. Het voordeel hiervan is dat u meerdere gaten kunt vullen tot de koker leeg is. Houd hierbij wel rekening met de uitharding. Er zijn ook complete sets leverbaar bestaande uit een plug, mengtuit en de 2 componenten, u heeft hiervoor alleen nog het kitpistool nodig.

Montage

U boort een gat op de gewenste plek in de stenen of betonnen ondergrond. Deze dient u goed te reinigen voor het plaatsen van capsule. U kunt het stof verwijderen door gebruik te maken van de fischer abg blaasbalg. Door de luchtstroming zal het stof uit het geboorde gat verdwijnen. Reinig het geboorde gat na met een borstelset. Hiermee verwijdert u al het overtollige stof. Plaats nu de glazen capsule in het gat. De draadstang kunt u in het gat schroeven door gebruik te maken van de handige fischer indraai hulpstuk. Tijdens het indraaien van de draadstang zal het glas breken, hierdoor zal de binnenwand van het geboorde gat ruw worden waardoor het product goed hecht. Laat nu de chemische stoffen uitharden voor een optimaal resultaat.

Chemische ankers kopen bij PontMeyer

Op deze pagina vindt u meerdere chemische ankers en toebehoren. De meeste van deze artikelen zijn op voorraad waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. We leveren op het door u gewenste adres. Dit kan dus ook de bouwlocatie zijn. Naast bezorgen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw artikelen af te halen in één van onze vestigingen. Deze zijn verspreid door heel het land. Op onze vestigingen pagina ziet u welke vestiging het meest dicht bij u in de buurt is. Als u aanvullende vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan tussen 07.00 uur tot 19.00 uur tot uw beschikking.