text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Netto kopmaat (mm)
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Houtsoort
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Materiaalsoort
Kleurnummer
Productgroep
Filter 20 resultaten

Glaslatten

20 producten gevonden

Glaslatten

Wilt u nieuw glas in uw deuren zetten of moet u de glaslatten vervangen van uw kozijnen? Op deze pagina vindt u glaslatten om het glas in uw deur of kozijn goed klem te zetten. De glaslatten die wij verkopen zijn gemaakt van stevige houtsoorten, zoals grenen en Meranti.

Bekijk ook ons volledige assortiment aan binnendeuren, buitendeuren of houten binnendeurkozijnen.

Soorten glaslatten

Glaslatten zijn verkrijgbaar in diverse soorten profileringen, elk geschikt voor een andere toepassing. Het type glaslat hangt af van het type glas dat geplaatst moet worden. Zo zijn er ook opdek glaslatten in het assortiment te vinden. Deze glaslatten komen deels op het glas en deels op de deur. Deze glaslatten worden dus niet in de sponning geplaatst, maar op de sponning. Onderstaand vindt u alle typen glaslatten die beschikbaar zijn bij PontMeyer:

  • Type a. Toepassen bij ramen, deuren en kozijnen. Dit type heeft een schuine kant wat ervoor zorgt dat het water er vanaf kan lopen. Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen.
  • Type b. Geschikt indien u uw enkelglas vervangt voor isolatieglas in ramen en deuren.
  • Type c. Ook wel ventilatie latten genoemd. Deze zijn voorzien van sleuven aan de onderzijde, zodat het onderliggende hout goed ventileert. Ook zijn de ventilatie latten voorzien van een schuine kant voor de afwatering.
  • Type e. Deze opdeklat wordt toegepast bij het verwisselen van enkelglas voor dubbelglas.
  • Type n. Voor het afdekken van de onderdorpel of tussendorpel. Dit type biedt tevens bescherming voor de onderliggende buitenzijde van de dorpel.

Verwerking van glaslatten

Glaslatten worden over het algemeen vastgezet door het te nieten. Het voordeel van nieten is dat het hout niet splijt. Indien nieten niet mogelijk is, is spijkeren ook een optie. Gebruik voor het vastspijkeren van de glaslatten alleen koploze draadnagels. Dit verkleint de kans op splijten. Tussen de glaslatten en het glas wordt altijd glasband geplaatst om het klapperen van het glas tegen te gaan. U kunt de glaslatten na montage aflakken in elke gewenste kleur.

Glaslatten kopen bij PontMeyer

U kunt uw glaslatten gemakkelijk online bestellen via onze webshop. We leveren uw bestelde producten af op de door u gewenste plek, zoals thuis of op de bouwplaats. Haalt u uw glaslatten liever op in een van de PontMeyer vestigingen? Geen probleem! Heeft u verdere vragen over ons assortiment glaslatten? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.