text.skipToContent text.skipToNavigation

Glaslatten

20 producten gevonden

Glaslatten

Wilt u nieuw glas in uw deuren zetten? Of heeft u een nieuwe deur gekocht waar u zelf glas in gaat zetten? Om het glas in de deur goed klem te zetten, kunt u glaslatten gebruiken. Bij PontMeyer vindt u een ruim assortiment aan glaslatten in verschillende lengtes en maten. De glaslatten die wij verkopen zijn allemaal gemaakt van stevige houtsoorten, zoals grenen en Meranti.

Bekijk ook eens ons volledige assortiment aan raam- en kozijnhout, binnendeuren, buitendeuren en houten binnendeurkozijnen.

Glaslatten kopen bij PontMeyer

U kunt uw glaslatten gemakkelijk online bestellen via onze webshop. We leveren uw bestelde producten af op de door u gewenste plek, zoals thuis of op de bouwplaats. Haalt u uw glaslatten liever op in een van de PontMeyer vestigingen? Geen probleem, uiteraard bent u ook daar van harte welkom. Benieuwd of uw benodigde glaslatten op voorraad zijn in uw vestiging? Klik dan op de button ‘Bekijk vestigingen met voorraad’ bij het product dat u zoekt. Heeft u verdere vragen over ons assortiment glaslatten? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder, zodat u zo snel mogelijk verder kunt met uw klus.

Glaslatten prijzen

Heeft u de glaslatten gevonden die u nodig heeft, maar kunt u de prijzen in onze webshop niet inzien? Maak dan in twee eenvoudige stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk uw bestelling.

Welk soort glaslat heeft u nodig?

Glaslatten zijn verkrijgbaar in diverse soorten profileringen, elk geschikt voor een andere toepassing. Het type glaslat hangt af van het type glas wat geplaatst moet worden. Er zijn ook opdek glaslatten in het assortiment. Deze glaslatten komen deels op het glas en deels op de deur. Deze glaslatten worden dus niet in de sponning geplaatst, maar op de sponning.

  • Type a: toegepast bij ramen, deuren en kozijnen. Vanwege een schuine kant afwaterend. Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen
  • Type b: geschikt indien u uw enkel glas vervangt voor isolatie glas in ramen en deuren.
  • Type c: ook wel ventilatie lat genoemd, is voorzien van sleuven aan de onderzijde, hierdoor kan het onderliggend hout goed ventileren. Voorzien van een schuine kant voor de afwatering.
  • Type e: deze opdeklat wordt toegepast bij het verwisselen van enkelglas voor dubbelglas.
  • Type n: voor het afdekken van de onderdorpel of tussendorpel, bied bescherming voor de onderliggende buitenzijde van de dorpel.

De meest verkochte glaslat is tope a4. Deze glaslat heeft een afmeting van 17x19 mm en is voorzien van één licht afgeschuinde kant.

Verwerking van glaslatten

Glaslatten worden over het algemeen vastgezet door middel van nieten. Het voordeel van nieten is dat het hout niet splijt. Indien u daarvoor geen mogelijkheid hebt is spijkeren ook een optie. Gebruik voor het vast spijkeren van de glaslatten alleen koploze draadnagels. Dit verkleint de kans op splijten. Tussen de glaslatten en het glas wordt altijd glasband geplaatst om het klapperen van het glas tegen te gaan. U kunt de glaslatten na montage aflakken in de gewenste kleur.