text.skipToContent text.skipToNavigation
Wegens aangescherpte COVID maatregelen zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar. U kunt ons ook bereiken via de chat of email.

Glaslatten

20 producten gevonden

Glaslatten

Glaslatten zorgen ervoor dat het glas wat in een deur wordt geplaatst klem gezet wordt. Omdat er diverse soorten glas in de handel zijn is het ook noodzakelijk om de glaslatten in verschillende maten aan te bieden. De meest verkochte glaslat is type a4. Deze glaslat heeft een afmeting van 17x19mm en is voorzien van één licht afgeschuinde kant.

Welk soort glaslat heeft u nodig?

Glaslatten zijn verkrijgbaar in diverse soorten profileringen, elk geschikt voor een andere toepassing. Het type glaslat hangt af van het type glas wat geplaatst moet worden. Er zijn ook opdek glaslatten in het assortiment. Deze glaslatten komen deels op het glas en deels op de deur. Deze glaslatten worden dus niet in de sponning geplaats maar op de sponning.

  • Type a: toegepast bij ramen, deuren en kozijnen. Vanwege een schuine kant afwaterend. Verkrijgbaar in diverse maatvoeringen
  • Type b: geschikt indien u uw enkel glas vervangt voor isolatie glas in ramen en deuren.
  • Type c: ook wel ventilatie lat genoemd, is voorzien van sleuven aan de onderzijde, hierdoor kan het onderliggend hout goed ventileren. Voorzien van een schuine kant voor de afwatering.
  • Type e: deze opdeklat wordt toegepast bij het verwisselen van enkelglas voor dubbelglas.
  • Type n: voor het afdekken van de onderdorpel of tussendorpel, bied bescherming voor de onderliggende buitenzijde van de dorpel.

Verwerking van glaslatten

Glaslatten worden over het algemeen vastgezet door middel van nieten. Het voordeel van nieten is dat het hout niet splijt. Indien u daarvoor geen mogelijkheid hebt is spijkeren ook een optie. Gebruik voor het vast spijkeren van de glaslatten alleen koploze draadnagels. Dit verkleint de kans op splijten. Tussen de glaslatten en het glas wordt altijd glasband geplaatst om het klapperen van het glas tegen te gaan. U kunt de glaslatten na montage aflakken in de gewenste kleur.

 

Glaslatten kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.