text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Houtsoort
Kopmaat (mm)
Netto kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Oppervlakte afwerking
Milieucertificaat
Productgroep
Filter 8 resultaten

Hardhouten palen

8 producten gevonden

Hardhouten palen kopen

Hardhouten palen zijn afkomstig van loofbomen, die voornamelijk te vinden zijn in het tropisch regenwoud. Hoe hard de hardhouten palen zijn, wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Wanneer u kiest voor hardhouten palen, kiest u automatisch voor een jarenlange goede uitstraling en opmaak van uw tuin. Hardhout is een populaire houtsoort. Dit komt voornamelijk omdat hardhout een sterke houtsoort is. Ook komt dit mede door de roodbruine kleur van het hardhout, wat het zowel een warme als opmerkelijke uitstraling geeft. Met de hardhouten palen van PontMeyer heeft u uw tuin zonder twijfel een prachtige uitstraling.

Hardhouten palen: eigenschappen

Omdat we bij PontMeyer uitsluitend hardhouten palen leveren die duurzaam zijn, hebben al onze hardhouten palen een duurzaamheidsklasse van 1-2. Onze hardhouten palen zijn in verschillende lengtematen te koop en toepasbaar voor allerlei doeleinden. Bij PontMeyer vindt u geschaafde hardhouten palen. Dit geeft de palen een aantrekkelijke en strakke uitstraling. Ook zijn onze hardhouten palen gepunt aan één kant. Hierdoor kunt u de hardhouten palen gemakkelijk de grond in slaan en is het dus erg handig bij het verwerken van de palen in de grond. Alternatief voor de hardhouten palen zijn de douglas palen. Douglas hout is wat  minder duurzaam dan hardhout maar heeft een aantrekkelijkere prijs.

Hardhouten palen: verschillende maten

Bij PontMeyer hebben we verschillende maten houten palen in het assortiment. Een veelvoorkomende kopmaat is hardhouten palen 7x7, maar ook hardhouten palen 10x10 hebben we in het assortiment. Wij bieden u hardhouten palen met lengtemaat 2750 mm en 3050 mm. Bent u op zoek naar een andere maat? Neem dan contact op met onze klantenservice. We doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en zullen samen met u kijken naar de beste oplossing. 

Hardhouten palen: toepassingen

Hardhouten palen zijn voor vele toepassingen buitenshuis te gebruiken. Doorgaans worden hardhouten palen gebruikt voor tuinschermen, schuttingen en schuren. In ons artikel over het bouwen van een schutting leest u een aantal handige tips het bouwen een stuk gemakkelijker maken. De voornaamste reden waarom hardhouten palen geschikt zijn voor diverse buitentoepassingen zijn te danken aan de lange levensduur van dit type hout.

Hardhouten palen: een lange levensduur

Als u geen zin heeft om na een paar jaar de schuttingpalen alweer te moeten vervangen, kies dan voor hardhouten palen. De hardhouten palen die wij leveren hebben een duurzaamheidsklasse van 1 of 2. Dit is de benaming voor hoelang de hardhouten palen meegaan, waarbij klasse 1 of 2 de hoogst haalbare klasse zijn. Zo gaan onze hardhouten palen van klasse 1 of 2 wel zo’n 25 jaar mee! Deze hardhouten palen dus het meest duurzame soort hout. Het is natuurlijk heel normaal dat alle houtsoorten op den duur gaan rotten, met name wanneer hout in aanraking komt met water of grond. Met de hardhouten palen van PontMeyer bent u gegarandeerd van een zeer lange levensduur. 

Hardhouten palen kopen bij Pontmeyer

Wilt u hardhouten palen kopen? Maak dan in twee simpele stappen een account bij ons aan. Hierna heeft u de mogelijkheid om onze prijzen in te zien en uw bestelling hardhouten palen te plaatsen. Koopt u uw hardhouten balken liever in de winkel? Kom dan langs bij een van onze vestigingen bij u in de buurt. De meeste vestigingen hebben een handige drive-in, waar u uw nieuwe hardhouten palen gemakkelijk kunt inladen in uw auto of bus. Wilt u meer weten over ons assortiment aan hardhouten palen of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.