text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Hardhouten palen

6 producten gevonden

Hardhouten palen zijn afkomstig van loofbomen uit het tropisch regenwoud. Vanwege de nerfstructuur van de loofbomen is dit hout erg sterk. Daarnaast heeft het een mooie roodbruine kleur die warm aanvoelt, maar ook opvalt. Hardhout heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar. Houd er rekening mee dat wanneer hardhout in aanraking komt met de vochtige grond dit invloed heeft op de levensduur. Wij adviseren daarom de palen in poeren te plaatsen.

Schuttingpalen van hardhout voor in de tuin

Hardhout wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen buitenshuis, zoals tuinschermen, schuttingen en schuren. Om deze reden vind je in ons assortiment onder andere geschaafde hardhouten tuinpalen en tuinpalen met punt. De palen zijn gepunt aan één kant, waardoor je ze eenvoudig in de grond slaat. Verder bestaat ons assortiment uit hardhouten palen 7x7 en hardhouten palen 10x10.

Hardhouten palen monteren en bewerken

Over het algemeen is hardhout moeilijker te bewerken dan andere hout types. Hierdoor kun je schroeven het beste voorboren. We raden je aan te werken met RVS schroeven, omdat deze het hout niet aantasten. Het afwerken van hardhout is daarentegen een stuk eenvoudiger en niet noodzakelijk. Hardhout heeft van zichzelf een lange levensduur. Je kunt ervoor kiezen om dit hout te behandelen met lazuur, om kleurveranderingen tegen te gaan.

Hardhouten palen kopen bij PontMeyer

Ben je overtuigd en wil je hardhouten palen kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan en log in. Daarna kun je jouw persoonlijke prijzen inzien en plaats je gemakkelijk en snel jouw bestelling. Wij hebben de meeste hardhouten palen op voorraad. Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief, zodat je geen enkele actie mist.

Heb je vragen over ons assortiment of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 bereikbaar. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze vestigingen.