text.skipToContent text.skipToNavigation

Panlatten

9 producten gevonden

Panlatten kopen?

Het overgrote deel van de panlatten heeft als kopmaat 22x50mm, maar 22x42 en 22x38mm zijn ook gebruikelijke kopmaten. Al onze panlatten zijn gemaakt van vurenhout. De vuren panlatten zijn één van de meeste gebruikte constructiehout soorten. De panlatten worden op daken bevestigd op de zogenaamde tengels, waarna er dakpannen op geplaatst kunnen worden. Het vurenhout komt voornamelijk uit het noorden van Zweden. Door de koudere temperaturen daar heeft het vuren een fijne houtnerf. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het vuren.

Houtsoort van panlatten

Vuren is een ideale houtsoort voor panlatten, omdat het licht is en daarbij ook nog eens makkelijk te bewerken. Daarnaast is het eenvoudig te schilderen.

Lengtematen panlatten

Binnen PontMeyer hebben we een ruime keuze in de lengtematen. Vanaf ongeveer 3 meter tot aan 5 meter. U ziet daarnaast in ons assortiment dat er aanbod is in vuren geschaafd en vuren geschaafd van dikte. Het van dikte erachter betekent dat de vuren balken op de juiste maat zijn geschaafd en dat daardoor het oppervlak nog ruwe plekken kan bevatten. Andere termen die ook weleens gebruikt worden voor panlatten zijn dakdeel, dakhout, daklat of een daktengel.

Bent u klaar met het verbouwen van uw huis en gaat u verder met uw tuin? Denk dan eens aan het bouwen van uw eigen terras. Bekijk hier ons assortiment terrastegels en tuinschermen. Met PontMeyer maakt u uw droomhuis compleet!