text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Panlatten

Panlatten zijn houten latten die horizontaal op een dak worden aangebracht, zodat hieraan dakpannen of golfplaten kunnen worden bevestigd. De panlat zelf wordt op een tengel aangebracht. De afstand tussen de panlatten is afhankelijk van de soort dakbedekking.

De afmeting van een panlat

Bij PontMeyer vindt u de panlatten in verschillende maten. De kopmaat in ons assortiment is standaard 22x50 mm. De lengtematen kunnen verschillen van 2700 mm tot en met 5400 mm. Hierdoor is de kans groot dat de juiste lengtemaat al aanwezig is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de panlatten altijd door onze collega’s op de houtbewerkingsafdeling op maat laten zagen.

Vuren panlatten bij PontMeyer

Vuren is een ideale houtsoort voor panlatten. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken. Om de levensduur van het hout te verlengen, werkt u de panlatten eenvoudig af met verf, beits of lak. Lees hier de tips over de behandeling van vurenhout.

In ons assortiment is er aanbod in panlatten van vuren geschaafd en van vuren geschaafd vandikte. Het vandikte erachter betekent dat de vuren balken op de juiste maat zijn geschaafd en dat daardoor het oppervlak nog ruwe plekken kan bevatten.

Panlatten kopen?

De juiste vuren panlatten gevonden zodat de nieuwe dakbedekking kan worden geplaatst? Om de prijs van de door uw gekozen panlat in te kunnen zien, maakt u eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Zo kunt u ook direct uw bestelling plaatsen. Koopt u de panlatten liever in de winkel? Kom dan langs in één van onze vestigingen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder!