text.skipToContent text.skipToNavigation

Vlonderplanken

Een mooi terras aanleggen met vlonderplanken? Bij PontMeyer vindt u een breed assortiment houten vlonderplanken. Met houten vlonderplanken creëert u een natuurlijke sfeer in de tuin en wordt het in de zomer niet heet onder uw voeten.

 

  • 1(current)
20 producten gevonden
  • 1(current)

Vlonderplanken kopen

PontMeyer heeft een ruim assortiment vlonderplanken voor het aanleggen van uw terras. De vlonderplanken bevinden zich in duurzaamheidsklasse 3-4. Dit houdt in een verwachte levensduur van 10-25 jaar. De vlonderplanken zijn voorzien van groeven waardoor het water gemakkelijk wegloopt. De groeven zorgen er tevens voor dat u meer grip heeft op het oppervlak.

Voordelen

  • Verwachte levensduur van 10-25 jaar
  • Voorzien van loopdek profiel
  • Strakke uitstraling

Soorten vlonderplanken

U vindt bij Pontmeyer twee soorten bankirai vlonderplanken. Het verschil ziet u in de maatvoering en de afwerking terug. U kunt kiezen voor een gladde vlonderplank, deze is voorzien van twee groeven aan de onderzijde om kromtrekken tegen te gaan. Deze plank wordt veelal gebruikt voor tuinmeubels. De vlonderplank van bankirai in de afmeting 25x145 leent zich uitstekend voor uw terras. Deze vlonderplank kenmerkt zich door zijn harde, sterke tuinhout en heeft een levensduur van meer dan 25 jaar.

Verwerking hardhouten vlonderplanken

vlonderplanken kunt u gemakkelijk op maat zagen met een afkortzaag. Bevestig de vlonderplanken op de balken onderlaag. U kunt hier diverse hardhoutsoorten voor gebruiken. Om onkruid te voorkomen kunt u vooraf worteldoek neerleggen. Hierdoor voorkomt u dat er ongewenst onkruid tussen uw vlonderplanken komt. Het wordt geadviseerd om het hout eerst voor te boren. U kunt voor de bevestiging vlonderschroeven gebruiken.

Alternatieven

Als alternatief kunt u kiezen voor upm, mukulungu , grenen en bamboe. Composiet vlonderplanken, samengesteld uit een combinatie van FSC houtvezels en gerecycled polymeren. De composiet vlonderplanken hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm.

Mukulungu zijn geschaafde terrasdelen van een premium kwaliteit hout Afrikulu, hard en heeft rood tot roodbruine kleur met een zijde-achtige glans. De terrasdelen zijn volledig vlak en geven een luxe en rustige uitstraling aan het terras.

Grenen is een goedkoper alternatief voor uw vlonder. Grenen vlonderplanken zijn geïmpregneerd en hebben een verwachte levensduur van 5-15 jaar.

Bamboe is een massieve vlonderplank, gemaakt van in elkaar geperste bamboe strips. Door een gepatenteerd proces van thermische behandeling is het materiaal niet meer gevoelig voor aantasting door schimmels en insecten

vlonderplanken koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.

Kunststof vlonderplanken

Bent u op zoek naar kunststof vlonderplanken. Dat snappen wij! Zo heeft u weinig onderhoud en toch een natuurlijke uitstraling van uw tuin. Bekijk snel ons uitgebreide assortiment composiet vlonderplanken. Zie ook onze betonpalen. Dit zorgt voor een stevig bouw van uw tuinschern. Wilt u toch liever een kant-en-klare schutting? Ook dat is mogelijk. Bekijk zijn onze scherp geprijsde schutitngen en maak uw keuze!