text.skipToContent text.skipToNavigation

Kalkzandstenen

5 producten gevonden

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen klinker en kalkzandsteen lijmblokken bestaan uit de natuurlijke stoffen zand, ongeblust kalk en water. Kalkzandsteen wordt gevormd door ongebluste kalk en zand te mengen, in een steenvorm te persen en onder stoomdruk te verharden. Kalkzandsteen is leverbaar als metselsteen in klinkerformaat of als lijmblok. Lijmblokken zijn geschikt voor binnenwanden in dragende en niet dragende wandconstructies. Hierdoor is het gebruik van kalkzandsteen klinkers en/of kalkzandsteen lijmblokken erg milieuvriendelijk en onbrandbaaren geschikt voor gebruik in zgn. Dubo-woningen.

Kalkzandsteen klinkers en kalkzandsteen lijmblokken worden gebruikt in renovatieprojecten, (schoon)metselwerk, verbouwingen en uitbreidingen. Kalkzandstenen (kalkzandsteen klinker en kalkzandsteen lijmblokken) zijn binnenmuurstenen voor buitentoepassing adviseren wij het gebruik van gevelstenen. Kalkzandstenen lijmblokken en klinkers zijn in staat vocht op te nemen en gecontroleerd weer af te staan. Winterse omstandigheden zijn in principe geen probleem bij het werken met kalkzandsteen klinkers en/of lijmblokken. Pas wel op met strooizout, dat kan kalkzandsteen aantasten. Kalkzandstenen (dus niet de lijmblokken) zijn vooral geschikt voor invulwerk bij renovatie, voor het ophogen van de fundering tot aan onderkant begane grondvloer en bij kleine uitbreidingen of verbouwingen. In schoonmetselwerk wordt het product veel gebruikt in garages, bergingen en bedrijfsgebouwen. Om een optimaal resultaat te krijgen dienen dergelijke wanden bij voorkeur met een lichte mortel gevoegd te worden.

Voordelen van kalkzandsteen lijmblokken: goedkopere wand per vierkante meter, sterkere wand, grote hecht- en buigtreksterkte, groot dragend vermogen, kortere bouwtijd, schonere bouw, eenvoudige verwerking, moderne en arbeidsvriendelijke bouwmethode, geen steenbelaste steiger bij mechanische verwerking, langer doorwerken bij regen of vorst, lagere logistieke kosten, besparing op de kosten van afwerking, gering mortelverbruik door dunne voegen, geen voegwerk, tegelwerk direct op de wand.