text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

Raamdorpelstenen

Raamdorpelstenen zorgen voor een snelle afvloeiing van regenwater. Het voorkomt dat er vocht in de gevel trekt waardoor de kans op kleurvorming van het metselwerk verdwijnt. Raamdorpelstenen geven een strak uiterlijk.

Terca raamdorpelstenen zijn leverbaar in twee types, namelijk de standaard en de Forte. Forte raamdorpels zijn 35mm dik en 105 of 215mm breed. De standaard raamdorpel is 30mm dik en 105mm breed. Tevens zijn de raamdorpels leverbaar in diverse kleuren.

Verwerking van raamdorpelstenen

Zorg ervoor dat uw raamdorpelsteen voldoende diepte heeft. Het is van belang dat uw raamdorpel minimaal 40mm uit de gevel steekt en dat de schuinte minimaal 15° moet bevatten. Aan het begin en aan het einde van de dorpel plaatst u de zgn einddorpel. Deze raamdorpelstenen hebben een opstaand randje wat voorkomt dat er regenwater in de naad tussen einddorpel en gevel loopt.

Terca raamdorpelstenen zijn eenvoudig te verwerken. Ze zijn leverbaar met een kering van 20mm en 40mm en toe te passen bij houten, maar ook bij kunststof kozijnen. De redenen om voor keramische raamdorpelstenen te kiezen is dat ze een fraai uiterlijk hebben, in diverse kleuren leverbaar zijn, makkelijk te reinigen zijn door het gladde oppervlak, ze zijn onderhoudsvrij, kleurvast en blijvend mooi. PontMeyer heeft 2 kleuren raamdorpelstenen uit voorraad leverbaar. Verglaasd donker bruin en verglaasd zwart. Beide hebben de afmeting 60x105x30mm en een kering van 20mm. Andere afmetingen en kleuren zijn op aanvraag leverbaar.