text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Productgroep
Product
Toon meer Toon minder
Lengte (mm)
Toon meer Toon minder
Dikte (mm)
Toon meer Toon minder
Afmeting (mm)
Houtkwaliteit
Sterkteklasse
Netto breedte (mm)
Vochtpercentage
Kwaliteitsklasse
Netto dikte (mm)
Duurzaamheidsklasse
Filter 25 resultaten

Dorpels

25 producten gevonden

Dorpels beschermen uw raam, deur en muur doordat het snel en effectief het water afvoert. Vanwege zijn unieke vorm, wordt waterdoorslag voorkomen. De einddorpels zorgen ervoor dat het water niet in de hoeken blijft staan, dit draagt bij aan een mooie, schone gevel.

De kwalitatieve raamdorpels bij PontMeyer hebben een glad oppervlak met een verglaasde coating. Om eenheid te creëren kunt u ook dorpels voor een gemetselde muur bestellen. Meer weten. Lees dan verder

Wat is een raamdorpel

Een raamdorpel, ook wel lekdorpel genoemd, beschermt uw wanden tegen vocht. Bij aluminium gaan de dorpels om de ruimte tussen wand en plaat zitten om deze van elkaar te scheiden. Hierdoor eindigt het water bij de overhangende punt en wordt het zo afgevoerd. Een stenen raamdorpel is voorzien van een waterhol. Deze vormt een ingedeukte overgang tussen de dorpel en de wand waar water niet verder door loopt. Als alternatieve methode is er de waterslag methode. Door de plaat op een hoek te plaatsen spat het water op zo een manier op dat het niet tegen het raam of de wand komt/

Alternatieven

De kleuren die standaard in het assortiment zitten zijn donkerbruin en zwart, daarnaast op bestelling leverbaar in de kleur lichtbruin en hoogglans zwart. PontMeyer kan ook onverglaasde raamdorpels voor u bestellen in de kleur ijzerklinker en blauw gesmoord.

Deuren

Voor deuren maakt men gebruik van een weldorpel. Deze verdikte rand onderaan voorkomt door middel van een waterhol dat er vocht tussen de deur en de rand komt te staan. Reguliere dorpels zijn niet geschikt als weldorpels.

Kunststeen dorpel

Kunststeen bestaat uit een hoogwaardig mengsel van verschillende zandsoorten die worden gebonden door kunsthars. Hierdoor zijn ze erg duurzaam en geschikt voor binnen en buiten toepassingen.

Kunststeen stofdorpels worden vaak toegepast als deurdorpels maar ook als scheiding tussen de tegels bij een douchecabine. De dorpels zijn vorst, zuur, uv-bestendig en kunnen in natte ruimtes worden gebruikt. Voor de verwerking dient u een dilatatievoeg van circa 4mm aan elke zijde in acht te nemen.

Stenen dorpel

Er zijn verscheidene vormen van steen die gebruikt worden om raamdorpelstenen te maken. Zo kan men kiezen uit natuursteen bij bijvoorbeeld een holonite dorpel. Voor meer weerstand kan men gaan voor hardstenen raamdorpels van bijvoorbeeld graniet. Ook populair is een raamdorpel van gezoet belgisch hardsteen. Als hardsteen gezoet is betekent dit dat de steen op zo een manier is opgeschuurd dat het oppervlak glanst, optimaal kleur doorlaat en geen zaagranden meer zichtbaar zijn.

Dorpel kopen bij PontMeyer

U kunt bij ons direct online uw dorpels bestellen. Voor bijzondere afmetingen kunnen we vanuit onze werkplaats elke dorpel op maat gemaakt leveren.