text.skipToContent text.skipToNavigation

Styrodur Isolatie

8 producten gevonden

Styrodur is een groene polystyreen schuimstof (XPS) ook bekend als polystyreen hardschuim.
Styrodur is een drukvast en vochtbestendig isolatieplaat. Styrodur (XPS) hardschuim wordt toegepast bij de isolatie van omgekeerde daken, vloerisolatie, muurisolatie, spouwmuurisolatie. Styrodur (XPS) hardschuim wordt vaak ook toegepast in vochtige omstandigheden. Denk hierbij aan dakisolatie aan de buitenkant en kelderisolatie.

Wanneer Styrodur isolatie

Welk isolatiemateriaal u kunt gebruiken is afhankelijk van het isolatiedoel. Bent u op zoek naar isolatieplaten en twijfelt u tussen de materialen XPS, EPS en PUR isolatieplaten? Qua prijsklasse van isolatiemateriaal zit Styrodur (XPS) hardschuim in de middelste prijsklasse. Handig is om te weten dat door het schuimstructuur van XPS deze minder water opneemt en drukvaster is ten opzichte van EPS (bolletjesstructuur). EPS is op zijn beurt weer gunstiger geprijsd dan XPS. In verhouding isoleert PUR weer beter dan XPS. Voor het behalen van hetzelfde isolatie effect zult u bij het gebruik van XPS dikker moeten isoleren. Daarentegen is XPS gunstiger geprijsd en milieuvriendelijker.

Besparen met Styrodur isolatie

Isoleren met Styrodur (XPS) hardschuim levert u een besparing in uw energiekosten. Door de isolatie met Styrodur (XPS) hardschuim beschermt u de bouwconstructie tegen hitte en koude. Dankzij de uitstekende isolatiewaarde en hoge drukvastheid is Styrodur (XPS) hardschuim breed toepasbaar. Tevens is (XPS) hardschuim makkelijk verwerkbaar en biedt Styrodur (XPS) hardschuim een compleet isolatie oplossing voor uw gehele woning.

Enkele voordelen van Styrodur (XPS) hardschuim op een rij:
- Goede isolatiewaarde
- Waterafstotend
- Makkelijk verwerkbaar
- Bestand tegen schimmel
- Drukvast
- Vlamdovende eigenschappen (mag niet in contact komen met open vuur)
 

Styrodur kopen bij PontMeyer

Bent u aan het verbouwen en bent op zoek naar passend isolatiemateriaal? Wilt u deskundig advies over isoleren met Styrodur (XPS) hardschuim of een ander isolatiemateriaal? De medewerkers van PontMeyer staan u graag te woord.
U kunt gemakkelijk en snel online uw bestelling plaatsen en heeft daarbij de keuze uw bestelling door ons te laten bezorgen of zelf af te halen op één van de vestigingen.