text.skipToContent text.skipToNavigation

EPS

5 producten gevonden

EPS

Een goede isolatie begint met het gebruik van goed isolatiemateriaal. EPS, geëxpandeerd polystyreen, is een kunststof isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal EPS ontstaat door schuimvorming met pentaan en waterdamp. EPS is ook bekend onder de benaming tempex of piepschuim. EPS isolatie is brandvertragend gemodificeerd en volledig recyclebaar. EPS heeft vele positieve eigenschappen. Hieronder ziet u enkele voordelen op een rij:

- Sterk isolerend
- 100% recyclebaar
- Licht van gewicht
- Duurzaam en milieuvriendelijk
- Zeer vorm- en drukvast

EPS isolatie is als isolatiemateriaal te gebruiken als spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie. EPS heeft in vergelijking met andere isolatiematerialen een hogere isolatiewaarde. Hierdoor heeft u ten opzichte van andere isolatiematerialen minder isolatiemateriaal nodig voor het behalen van een hoge isolatiewaarde. Dit is op zijn beurt weer kostenbesparend.

Het isolatiemateriaal EPS is eenvoudig te verwerken en de isolatieplaten zijn simpel te snijden. Het is dus makkelijk om zelf EPS isolatie te plaatsen. Voor het verwerken en aanbrengen van EPS zijn geen bijzondere beschermingsmiddelen nodig. EPS is ongevoelig voor vocht, is dampdicht maar tegelijkertijd ademend. Let wel bij het zelf plaatsen van EPS isolatie op dat u de openingen tussen de isolatieplaten goed opvult. Dit kunt u doen met een PUR schuim. EPS is een prettig isolatiemateriaal om mee te werken. Het veroorzaakt geen prikkelend handen, geïrriteerde huid of slijmvliezen of andere nadelige gezondheidseffecten.

U kunt online uw EPS isolatiemateriaal aanschaffen. De EPS isolatieplaten zijn in verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar. U heeft daarbij de keuze uw isolatiemateriaal zelf af te halen op één van de 45 afhaalvestigingen of uw bestelling te laten bezorgen. Heeft u toch nog vragen over EPS isolatie en de mogelijkheden van dit isolatiemateriaal? Neem gerust contact op met de klantenservice of onze verkoopafdeling van een PontMeyer filiaal bij u in de buurt indien u advies nodig hebt.