text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Product
Toon meer Toon minder
Materiaalsoort
Productgroep
Filter 31 resultaten

EPDM dakbedekking

31 producten gevonden

Is uw platte dak aan vervanging toe? Of bent u van plan om binnenkort een licht hellend dak opnieuw te bedekken? Dan kunt u EPDM dakbedekking overwegen. Wilt u alles weten over het repareren van uw dakgoot? U leest het in ons artikel over dakgoot repareren. Met dit materiaal kunt u eenvoudig ieder plat dak bedekken binnen een handomdraai. Platte daken zijn over het algemeen erg gevoelig voor lekkage. EPDM is makkelijk verwerkbaar en kan bij ons op maat geleverd worden. Bovendien maken de speciale specificaties dit product uitermate geschikt als dakbedekking voor platte of licht hellende daken. Zo is het materiaal onder andere erg slijtvast. Dus gaat u een plat dak bedekken? Bestel dan direct EPDM dakbedekking en alle toebehoren bij PontMeyer!

Wat is EPDM dakbedekking?

Wanneer u lekkage heeft aan uw platte dak, dan is het aan te raden om uw dakbedekking te vervangen voor EPDM. De afkorting van dit materiaal staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit is de scheikundige naam voor de groep synthetische elastomeren en rubbers waarvan het materiaal is gemaakt. EPDM is in feite een éénlaags synthetisch rubber dakbedekking. Dat wil zeggen dat het een mengeling van synthetisch en natuurlijk rubber is. Omdat het scheikundig gemaakt wordt, bevat het materiaal een aantal specificaties die erg interessant zijn en in uw voordeel werken. 

Specificaties van EPDM

De indrukwekkende eigenschappen heeft dit type dakbedekking te danken aan de verhoudingen tussen de verschillende componenten.Hierdoor is EPDM dakbedekking eenvoudig in gebruik, slijtvast, onderhoudsvrij en volledig recyclebaar. Door de makkelijke verwerkbaarheid raadt PontMeyer dit materiaal aan voor de kleine, residentiële platte daken. Dit soort daken zijn namelijk door de horizontale vorm gevoeliger voor lekkage dan schuine daken. EPDM is meer waterdicht dan andere dakmaterialen. Die eigenschap maakt dit materiaal de beste toepassing voor het bedekken van uw platte dak. 

Daarnaast is het mogelijk om dit type dakbedekking op maat te laten maken bij PontMeyer. Hierdoor past de dakbedekking altijd precies op uw dak. Op deze manier verkleint u ook nog eens de kans op lekkage. U hoeft u tevens geen zorgen te maken over een ingewikkeld verwerkingsproces. EPDM dakbedekking brengt u geheel aan zonder het gebruik van een brander. Kortom: wanneer u uw dak gaat bedekken met dit type dakbedekking, dan kunt u jarenlang genieten van een waterdicht dak. Bovendien mag een brander niet overal meer gebruikt worden vanwege de verzekering. Dat is nog een voordeel waarom EPDM een goede optie kan zijn voor uw dakbedekking.

Voordelen van dit type dakbedekking

Zoals u wel kunt begrijpen leveren deze bijzondere specificaties allerlei voordelen waarom dit materiaal zo interessant is om te gebruiken als dakbedekking. PontMeyer heeft de voordelen van EPDM dakbedekking op een rij gezet:

  • Milieuvriendelijk;
  • Volledig recyclebaar;
  • Lange levensduur, namelijk meer dan 50 jaar;
  • Zeer flexibel;
  • Blijft elastisch;
  • Onderhoudsvrij;
  • Licht eigen gewicht.

EPDM folie

Er zijn verschillende varianten van dakbedekking online verkrijgbaar. Omdat u beter bouwt met PontMeyer, hebben wij enkel het beste bouwmateriaal in ons assortiment. Zo koopt u eenvoudig bij ons EPDM folie. Dit materiaal is UV- en ozonbestendig. Hierdoor zal uw dak niet uitdrogen of barsten. Het afwerken van details of eventuele naden op grotere daken doet u vervolgens eenvoudig met handige zelfklevende vorm folies of tapes die tevens direct 100% waterdicht zijn. Ook deze producten vindt u uiteraard bij PontMeyer.

De manier waarop u dit materiaal verwerkt, staat aangegeven in de voorschriften. Dit type dakbedekking wordt door middel van volledige (koude) verkleving met Rubbercover Contactlijm of Greenbond verwerkt. Door de verkleving is er totaal geen brandgevaar op het dak. Alle benodigdheden voor het aanleggen van de EPDM dakbedekking zijn bij ons verkrijgbaar. U bent bij PontMeyer altijd aan het juiste adres voor al uw bouwmateriaal! Laat uw bestellingen zorgeloos op de bouwplaats of thuis bezorgen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw bestelling af te halen op één van onze vestigingen. Hulp nodig bij uw keuze? De medewerkers van de PontMeyer klantenservice staan u graag te woord!