text.skipToContent text.skipToNavigation
16 producten gevonden

Bouwstaal en murfor

Voor het maken van een fundering voor bijvoorbeeld een garage of erker, heeft u gewapend beton nodig. Gewapend beton maakt u met behulp van bouwstaalmatten. Andere benamingen voor bouwstaalmat is betongaas, wapeningsnet of draadmat. Een bouwstaalmat is een rooster van staaldraad dat stijfheid geeft aan het beton, oftewel om scheuren in het beton te voorkomen. De openingen in een bouwstaalmat worden mazen genoemd. Bij PontMeyer vindt u bouwstaalmatten met mazen van 150x150mm. Met een wapeningsnet of bouwstaalmat kan ook een natuurlijke tuinafscheiding gemaakt worden. Klimmende planten kunnen tegen en door de mazen heen gegroeid laten worden. Hierdoor krijgt u een natuurlijke en groene schutting.

Net als beton, kan ook bij metselwerk scheur-of barstvorming tot stand komen. Om de sterkte van het metselwerk te verhogen en scheuren te voorkomen, kan men net als bij gewapend beton, het metselwerk wapenen. Hiervoor gebruikt u murfor.

Knippen van bouwstaal en murfor

Bouwstaalmatten en murfor zijn korter te knippen met een betonschaar, zodat deze passend gemaakt kunnen worden. Bouwstaalmatten kunnen ook aan elkaar verbonden worden door middel van binddraad. Hierdoor wordt overlapping of verplaatsing van de bouwstaalmatten onderling voorkomen.

Hoeveel bouwstaalmatten of stukken murfor heeft u nodig?

De constructeur kan voor u berekenen hoeveel bouwstaalmatten of hoeveel stukken murfor u nodig hebt. Zo zou u meerdere stukken murfor nodig hebben, wat afhankelijk is van het gewicht van het metselwerk dat er boven komt.

Bouwstaalmatten gegalvaniseerd

Bouwstaalmatten gegalvaniseerd kunt u ook vinden bij PontMeyer. Deze zijn te gebruiken wanneer corrosiebestendigheid, resistentie tegen chemicaliën en elektrische geleiding vereist is.

Het assortiment bij PontMeyer

Bij PontMeyer vindt u bouwstaalmatten van 3000x2000mm. De mazen zijn 150x150mm. U kunt kiezen tussen bouwstaalmatten van 6 mm dik en van 8 mm. De murfor stukken zijn 3050x50mm.