text.skipToContent text.skipToNavigation

Hoekankers en platen Hoekankers lenen zich uitstekend voor het bevestigen van meerdere materialen aan elkaar in een hoek. Lees hier verder.

 

  • 1(current)
  • 3
45 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Hoekanker

Hoekankers lenen zich uitstekend voor het bevestigen van meerdere materialen aan elkaar in een hoek. U kunt bijvoorbeeld een kozijn aan het beton bevestigen door een hoekanker toe te passen. Voor het bevestigen van hoeken kunt u gebruik maken van een versterkingshoek of hoekanker. Deze dragen bij aan een stevige verbinding van uw constructie.

Soorten hoekankers

Een hoekanker met ril heeft een klein randje in de hoek, waardoor deze voor nog meer ondersteuning zorgt. Hoekankers zijn voorzien van voorgeboorde gaten waardoor u deze gemakkelijk bevestigd op de ondergrond. Naast een hoekanker kunt u gebruik maken van een koppelplaat, verbindingsplaat, raamhoek, stoelhoek of versterkingshoek. Deze producten bieden ondersteuning bij het versterken of verbinden van uw houten constructie.

Benodigdheden

Door gebruik te maken van een accu boormachine kunt u een gat boren in uw stenen ondergrond. Plaats een plug in de stenen ondergrond zodat u de hoekanker kunt vastschroeven. Bevestigd u het andere deel in hout? Indien u het hout voorboort kunt u de schroef gemakkelijk vastschroeven. Gebruik voor het vastschroeven van de schroef een handschroevendraaier of schroefmachine. Voor het afmeten en aftekenen van de schroefgaten gebruikt u een rolmaat, duimstok of timmermanspotlood. Een waterpas draagt bij aan een rechte montage.

Alternatieven

Als alternatief kunt u kiezen voor balkdragers. Deze blijven wel zichtbaar in uw constructie. Hoekankers zijn daarentegen minder zichtbaar in uw constructie. Wenst u een houtverbinding welke niet zichtbaar is met het blote oog? Kies dan voor deuvels, deze plaats u in beide houten ondergronden door middel van een voorgeboord gat. Door houtlijm te gebruiken blijft deze stevig vast zitten. Zorg bij de verwerking van lijm voor voldoende bescherming. Het dragen van handschoenen wordt aangaraden. Om geen hinder te ervaring van de lijmgeur kunt u een mondkapje dragen.

Hoekankers kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.