text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Moeren en ringen

80 producten gevonden

Voor het bevestigen van bouten in materialen heeft u moeren nodig. Een moer is vaak te vinden aan de bovenkant van een bout en kan voor verschillende doeleinden dienen. Deze kan bevestigd zijn aan de bout zelf, of in ringvorm apart te bevestigen zijn. Meestal heeft een moer zes hoeken en is deze van metaal gemaakt, maar ze komen ook voor in hout of kunststof. Een ring of sluitring wordt onder de moer van de bout geplaatst ter versteviging en kan ook voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

Soorten moeren

In combinatie met een bout kunnen moeren ervoor zorgen dat twee of meerdere materialen aan elkaar worden bevestigd. Moeren zijn bij PontMeyer verkrijgbaar in verschillende maten. Met deze verschillende maten wordt de diameter van moeren en bijpassende schroef of bout in millimeters aangegeven. Bij PontMeyer kunt u verschillende moeren gemakkelijk online bestellen:

Vleugelmoer

Een vleugelmoer is te herkennen aan zijn ‘vleugels’ die tegenover elkaar op de moer zitten. Door de vleugels is deze moer gemakkelijk aan te draaien met de hand. Men gebruikt vleugelmoeren vaak voor constructies die regelmatig versteld, aangepast of gedemonteerd worden.

Borgmoer

Borgmoeren en een zeshoekige moer lijken vrij erg op elkaar. Ze kunnen van elkaar worden onderscheiden door te kijken naar de bovenkant van een borgmoer. Hier zult u een borging aantreffen. Deze kan van kunststof zijn gemaakt of volledig van metaal. Ondanks dat een borgmoer makkelijk te bevestigen is, laat deze niet zomaar los. Dit komt door de staaldraad die in de borging snijdt wanneer u de moer aandraait.

Dopmoer

Wanneer u op zoek bent naar een moer die mooi en veilig afgewerkt is biedt de dopmoer een uitkomst. Deze moeren hebben een ronde dop op de bovenkant en hierdoor steken geen scherpe randjes uit zoals andere moeren wel hebben. Een dopmoer uitstekend toe te passen voor de afwerking van buitenspeeltoestellen, eettafels etc.

Verbindingsmoer

De naam van deze moer vertelt al waar hij voor gebruikt wordt: het verbinden van twee elementen. Een verbindingsmoer wordt ook wel een koppelmoer of verlengmoer genoemd en wordt ingezet om bijvoorbeeld staven stevig te bevestigen. Al onze moeren zijn verzinkt, corrosie bestendig en geschikt voor buitengebruik.

Soorten ringen

Behalve moeren en bouten kunt u ook bij ons terecht voor ringen. De ringen die onder een moer worden geplaatst voor extra stevigheid en bijdragen aan het voorkomen dat moeren lostrillen. Bij PontMeyer kunt u gemakkelijk en snel verschillende ringen kopen om moeren en bouten te verstevigen. Hier onder wordt kort toegelicht welke ringen u bij PontMeyer online kunt kopen. De verzinkte sluitring bijvoorbeeld is makkelijk te bevestigen en corrosiebestendig. Deze kan voor veel applicaties worden toegepast. Carrosserieringen zorgen voor meer stevigheid bij het bevestigen van moeren. Ook staat de carrosseriering erom bekend dat druk wordt verdeeld bij bevestiging. De carrosserieringen die u bij Pontmeyer kunt kopen zijn verzinkt en kunnen daardoor makkelijk buiten worden gebruik, bijvoorbeeld in combinatie met een dopmoer. Behalve carrosserieringen die voorkomen dat een moer los trilt, is er ook een veerring die dit doet. Veerringen zijn te herkennen aan hun een onderbreking in de ring. Een bijkomstigheid hiervan is dat de ring een beetje kan vervormen tijdens het aandraaien, echter doet dit niks af aan de stevigheid van de ring. Makkelijk in gebruik. U kunt ook kraalringen bij ons kopen. Een kraalring wordt vaak samen met een houtschroef gebruikt omdat op deze manier de druk wordt verdeeld en een stevige bevestiging ontstaat. In ons assortiment vindt u een kraalring van messing, voor m4 schroeven. Een andere manier om de druk te verdelen bij montage, is door gebruik te maken van een sluitplaat vierkant. Deze wordt net zoals de eerder genoemde ringen onder de moer op een schroefdraad gemonteerd. Zeer geschikt voor buitengebruik vanwege de zinken coating.

Moeren kopen bij PontMeyer

Koop simpel en snel uw moeren bij PontMeyer groothandel (ook voor particulieren). Ons brede assortiment in verzinkte moeren is voor iedereen beschikbaar. Als u een account aanmaakt, kunt u de bestelling gemakkelijk afmaken en volgen. Met een bestelwaarde die hoger is dan € 450,- worden uw producten gratis geleverd. Advies op maat over welke moeren u nodig heeft? Onze klantenservice staat voor u klaar! Bel met 075-6536292 of stuur een WhatsApp bericht naar +31 75 653 62922.