text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Kopmaat (mm)
Lengte (mm)
Milieucertificaat
Productgroep
Filter 4 resultaten

Potdekselplanken

Potdekselplanken

Potdekselplanken, oftewel Zweeds rabat, zijn planken die geschikt zijn voor potdekselen. Potdekselen is een methode waarbij de planken schuin over elkaar worden gemonteerd, waardoor iedere plank een kleine overlap heeft. Vanwege de uitsparing aan de bovenzijde en de schuin aflopende dikte van het hout, zijn potdekselplanken hier uitermate geschikt voor.

Door de planken te potdekselen creëert u eenvoudig een authentieke uitstraling. Daarnaast heeft het als voordeel dat water en wind geen weg naar binnen vinden.

Potdekselplanken toepassen

Potdekselplanken kunt u zowel in uw tuin als woning toepassen. U kunt hierbij denken aan het potdekselen van uw schutting, tuinhuis of gevel. Zorg ervoor dat het dikste gedeelte van de plank zich altijd aan de onderkant bevindt en dat deze plank niet direct in contact komt met de grond. Natte grond zorgt ervoor dat het hout gaat rotten. U voorkomt dit door gebruik te maken van een betonband.

Houd er daarnaast rekening mee dat het hout kan gaan werken. Zorg er daarom voor dat er altijd 3-4 mm ruimte zit tussen de potdekselplanken en schroef de planken alleen aan de dikke kant vast. De dunne kant wordt vastgehouden door de overlap. Wilt u meer weten over potdekselen? Lees dan ons artikel over een schutting potdekselen.

Douglas potdekselplanken

Douglas potdekselplanken zijn planken van Douglas hout. Deze houtsoort is duurzaam en kan onbehandelt meer dan 10 jaar meegaan. Douglas potdekselplanken hebben een authentieke uitstraling vanwege de uitstraling van het Douglas hout. Wilt u nog langer kunnen genieten van de kleur van de Douglas potdekselplanken? Lees dan ons artikel over het behandelen van Douglas hout.

Zwarte potdekselplanken

Zwarte potdekselplanken worden zowel gebruikt voor het maken van schuttingen als gevelbekleding. In ons assortiment vindt u zwarte potdekselplanken die zijn afgewerkt met watergedragen vochtregulerende beits. Deze planken hebben dezelfde voordelen als de ongekleurde potdekselplanken. Het enige verschil is dat de zwarte planken al behandeld zijn en daardoor een langere levensduur hebben. De levensduur is uiteraard afhankelijk van de houtsoort die u kiest.

Potdekselplanken kopen bij PontMeyer

Bent u overtuigd en wilt u potdekselplanken kopen bij PontMeyer? Maak dan eenvoudig in twee stappen een account bij ons aan. Daarna kunt u uw persoonlijke prijzen inzien en plaatst u gemakkelijk en snel uw bestelling. Wij hebben de meeste potdekselplanken voor u op voorraad.

Heeft u vragen over ons assortiment of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn iedere werkdag van 07:00 tot 17:00 uur voor u bereikbaar. Uiteraard bent u ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen.