text.skipToContent text.skipToNavigation

Kozijnhout

18 producten gevonden

Kozijnhout

PontMeyer verkoopt het kozijnhout in Meranti in een netto kopmaat van 66x110mm. Meranti is aanzienlijk zwaar en hierdoor uitstekend geschikt voor kozijnhout. Ongegrond kozijnhout is leverbaar in diverse lengtematen. Gegrond kozijnhout in een lengte van 2400mm of 5900mm. Het gegronde kozijnhout is gevingerlast zodat men altijd de garantie heeft dat het recht is. Meranti kozijnhout is leverbaar in 4 verschillende profileringen. Voor het afhangen van een binnendeur gebruikt men vaak maar 1 type profiel. Voor het afhangen van een buitendeur worden over het algemeen 2 types profiel toegepast. Hieronder wordt per profilering een kleine uitleg gegeven over het meranti kozijnhout wat PontMeyer verkoopt.

Kozijnhout A profiel

Het kozijnhout type A gebruikt men voor de zijstijlen en de bovendorpel van een kozijn. Dit kozijnhout wordt veelal gebruikt voor het afhangen van een binnen- of buitendeur.

Kozijnhout B profiel

Het kozijnhout type B gebruikt men voor het plaatsen van een tussenstijl. Dit profiel heeft aan beide zijden een sponning waar de deur invalt zodat men in dit kozijnhout twee deuren naast elkaar kan plaatsen.

Kozijnhout C profiel

Het kozijnhout type C gebruikt men voor de onderdorpel. Deze profilering wordt niet toegepast bij het plaatsen van een binnendeur, maar altijd bij het plaatsen van een buitendeur. Dit kozijnhout is voorzien van een sponning met een afgeschuinde kant. De reden dat dit kozijnhout deze schuine aflopende kant heeft is om het regenwater af te voeren zodat er op deze onderdorpel geen water blijft staan.

Kozijnhout D profiel

Deze profilering komt niet zo heel veel voor. Het kozijnhout type D gebruikt men als tussendorpel voor buiten. Deze profilering wordt boven de deur geplaatst waar een eventuele glasplaat of blindpaneel boven wordt geplaatst. Dit kozijnhout wordt altijd toegepast bij het plaatsen van een buitendeur. Deze profilering lijkt heel erg op het kozijnhout type B, alleen één sponning loopt schuin af zoals type C om dezelfde reden.