text.skipToContent text.skipToNavigation

angelim vermelho damwandprofiel ruw 30x200x4000

ID B6022030200400
Lengte mm
4000
Product
Damwandprofiel
Nettomaat mm
30x200
Meer specificaties

Log in om prijzen te zien

Productbeschrijving

Met een hardhouten damwandprofielen maakt u zelf eenvoudig een verhoging of beschoeiing in de tuin.Hardhout is door de hardheid van het hout erg goed bestendig tegen grond- en watercontact en rot hierdoor niet snel. Een beschoeiing van hardhouten damwandprofielen gaat dan ook jaren mee.

Het hout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden zoals noesten en kwasten. Daarnaast hoeft men niet bang hoeft te zijn voor vervorming.

Gebruik ; Tips:
Voor het maken van een beschoeiing of grondkering heeft u 2 mogelijkheden. U kunt het damwand verticaal in de grond plaatsen en deze bij elkaar te houden aan de bovenkant met een afdekplank.

U kunt het damwand ook gebruiken als schot waarbij de planken op de gewenste hoogte op elkaar worden gelegd. Door het mes en groef profiel komen de damwanden stevig in elkaar vast te zitten. Met de bevestiging van een klamp en ingraven van hardhouten palen bevestigd u de constructie. Hierdoor ontstaat een grondkerende beschoeiing.

Belangrijk bij het monteren is het voor boren van de schroeven om op de lange termijn een juiste bevestiging te waarborgen. Ons advies is hier roestvrijstalen (RVS) schroeven te gebruiken.

Kenmerken

  • Duurzaamheidsklasse: 1
  • Structuur: Mes en groef
  • Zeer goed bestand tegen vocht
Fysieke specificaties
Lengte mm 4000
Oppervlakte afwerking Ruw
Houtsoort Angelim Vermelho
Nettomaat mm

De nettomaat is de afmeting nadat het hout geschaafd is en is de afmeting die het hout daadwerkelijk heeft als u het koopt.

30x200
Technische specificaties
Gemiddelde levensduur kernhout 25 jaar en langer
Duurzaamheidsklasse 1
Algemene specificaties
Product Damwandprofiel
Samenstelling Massief