text.skipToContent text.skipToNavigation

Plinten

Bent u bezig met een nieuwe vloer leggen of ligt de vloer zojuist al? Met de prachtige plinten van PontMeyer maakt u de vloer helemaal af. Wij hebben een ruim assortiment van dit product. Zo kunt u kiezen voor plinten MDF V313 voorgegrond, grenen kant-en-klaar of hardhout voorgegrond. De MDF variant is geschikt voor vrijwel elke wand en vloer. Daarnaast zijn zowel de MDF als de hardhouten producten vochtwerend. De hardhout variant kan tevens tegen een stootje. Wilt u meer informatie over dit product? Weet u bijvoorbeeld niet hoe u de plinten bevestigt? Lees hier verder .

  • 1(current)
  • 3
68 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Plinten voor vloer of plafond

Een vloer is niet compleet zonder een bijpassende plint. Deze afgewerkte lijst brengt u natuurlijk aan op vloerhoogte tegen de wand. Dit doet u om uw muur te beschermen tegen mogelijke beschadigingen. Bovendien vormt de lijst ook de overgang tussen uw vloer en wand. Uiteraard kunnen de afgewerkte lijsten ook zorgen voor een afgewerkte overgang van de wand naar het plafond. Wilt u plinten kopen? PontMeyer biedt deze producten aan voor uitstekende prijzen. U bent bij ons aan het juiste adres voor deze afgewerkte lijsten gemaakt van MDF, grenen of hardhout.

MDF V313, grenen of hardhouten plinten

Weet u niet goed welk materiaal u moet kiezen om een mooie overgang van uw vloer naar uw wand te creëren? Bij PontMeyer kunt u beslissen welke variant u koopt. Wat betreft prijs bent u met MDF plinten voordeliger uit. Bij MDF lijsten is eventueel spatwater en nat dweilen geen enkel probleem. Wilt u een betere bescherming tegen vocht? Overweeg dan de voorgegronde lijsten gemaakt van hardhout. Deze voorgegronde lijsten kunnen tevens beter tegen een stootje. Daartegenover werken de plinten van MDF minder dan de hardhouten variant. Bent u op zoek naar een tussenoplossing? Kies dan de grenen plinten. Welk materiaal het beste is voor uw vloer, is dus grotendeels afhankelijk van uw wensen.

Plinten afwerken

De gelakte plinten uit ons assortiment zijn direct klaar voor bevestiging. Daarentegen moet u gegronde variant eerst licht opschuren. Vervolgens lakt u beide kanten af om eventueel kromtrekken eenvoudig te voorkomen. Zodra de verf eenmaal droog is, kunt u de eerste plint op maat zagen. Bevestig ten slotte de plinten vast op de gewenste plek. U kunt hiervoor schroeven gebruiken, maar meestal worden plinten simpelweg geplakt.

Gebruik maken van lijm

Indien de wand recht is, dan kunt u er voor kiezen om het materiaal door middel van lijm te bevestigen. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond goed gereinigd is. Om de plinten te verlijmen, gebruikt u montagekit. Breng de montagekit aan op de lijst in kwestie. Plaats vervolgens de plint tegen de wand en druk stevig aan. U moet even een minuutje wachten zodat de lijm kan drogen. Kort daarna zit het materiaal vast en kunt u door met de volgende lijst.

Plinten kopen bij PontMeyer

Allerlei bouwmateriaal koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer. In ons diverse assortiment vindt u gegarandeerd de materialen die u nodig heeft voor uw bouwproject! Bovendien is het bij ons altijd mogelijk om uw materiaal droog af te halen. U kunt hiervoor gebruik maken van onze uitstekende drive-in. Heeft u behoefte aan meer informatie over dit product of andere materialen? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Onze collega’s op de klantenservice staan klaar om u van deskundig advies te voorzien. U bouwt immers beter samen met PontMeyer!