text.skipToContent text.skipToNavigation

Plinten

Bent u bezig met een nieuwe vloer of ligt de vloer er al? Met plinten maakt u de vloer helemaal af. PontMeyer biedt een ruim assortiment van MDF en hardhouten plinten. De MDF plinten zijn geschikt voor vrijwel elke wand en vloer. De hardhouten plinten zijn vochtwerend en kunnen tegen een stootje. Wilt u weten hoe u de plinten bevestigt? Lees hier verder .

  • 1(current)
27 producten gevonden
  • 1(current)

Plinten

Plinten zorgen voor een afgewerkte overgang van de vloer naar de wand of van de wand naar het plafond. Plinten kopen? PontMeyer biedt plinten voor een mooie prijs. U bent bij ons aan het juiste adres voor plinten in MDF of hardhout.

MDF plinten of hardhouten plinten?

In prijs bent u met MDF plinten voordeliger uit. Bij MDF plinten zijn spatwater en dweilen geen probleem. Beter bestendigd tegen vocht zijn hardhouten plinten. MDF plinten werken minder dan hardhouten plinten. Hardhouten plinten kunnen beter tegen een stootje.

Plinten schroeven

Gelakte plinten zijn direct klaar voor bevestiging. Gegronde plinten schuurt u licht op en lakt u aan beide kanten af om kromtrekken te voorkomen. Als de verf droog is, zaagt u de eerste plint op maat. Boor met een houtboor om de 30 centimeter een gaatje en verzink de gaatjes met een verzinkboor om de schroeven later mooi weg te kunnen werken. De volgende stap is het aftekenen van de gaatjes op wand. Boor met een steenboor de gaten in de wand voor de pluggen. Bevestig de pluggen en schroef hierin de plinten vast.

Plinten lijmen

Indien de wand recht is, kunnen plinten worden gelijmd. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond gereinigd is. Om de plinten te verlijmen, gebruikt u montagekit. Breng de montagekit aan op de plint. Plaats de plint tegen de wand en druk stevig aan.

Plinten afwerken

Heeft u de plinten geschroefd? Dan werkt u de gaatjes weg middels plamuur. Zowel bij geschroefde als gelijmde plinten maakt u de opening tussen de plint en de wand dicht met acrylaatkit. De plinten verziet u tot slot nog van de laatste laklaag.

Plinten koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.