text.skipToContent text.skipToNavigation

PontMeyer HPL plaat

 

8 producten gevonden

Naast Trespa heeft PontMeyer een aantal eigen merk HPL platen. We leveren deze plaat in een aantal formaten in een creme kleur. Een allround kleur die veel wordt toegepast. We hebben over het algemeen voldoende voorraad van deze platen waardoor we snel en betrouwbaar kunnen leveren. Als u meer wil weten over onze HPL platen.

Wat is een HPL plaat

HPL staat voor High Pressure Laminaat. Het betreft een gelamineerde plaat. Deze bestaat uit onder hoge druk geperste houtvezels, deze wordt vervolgens gelamineerd met fenolhars toplagen. Zoals eerder aangegeven wordt het materiaal onder hoge druk samengeperst bij hoge temperaturen. Hieruit ontstaat een super sterke plaat die bestand is tegen alle weersinvloeden. Vocht kan niet in de plaat doordringen, ze zijn UV bestendig. Daarnaast kan vuil zich niet hechten door de dichte toplaag. Mocht er toch wat vuil hechten op de plaat dan is dit gemakkelijk schoon te maken.

Andere eigenschappen van de HPL plaat zijn onbuigzaamheid en de hardheid. Deze hardheid maakt dat de HPL platen worden getypeerd als vandalismebestendige bouwmaterialen. Naast de hardheid is het materiaal ook zeer krasbestendig. Daarnaast is het zo dat bijvoorbeeld graffiti ook zeer lastig hecht op de HPL plaat.

Bewerken van de HPL plaat

Met betrekking tot het bewerken is de HPL plaat te vergelijken met hardhout. Het is dus prima te bewerken mits er goed gereedschap wordt gebruikt. In ons assortiment vindt u allereerst HPL schroeven. Voor het zagen en frezen is het van belang goede machines te gebruiken. Een andere manier om HPL platen te bevestigen is het verlijmen. In ons assortiment Trespa lijmen vindt u alle benodigdheden om dit te doen.

HPL plaat kopen bij PontMeyer

Zoals eerder aangegeven hanteren we een ruime voorraad van onze eigen merk HPL platen. Dit betekent dat als u deze voor 13.00 uur bestelt deze de volgende dag in huis zijn. Naast ons eigen merk beschikken we ook over een ruim assortiment aan Trespa plaat. Mocht u voor een bepaald project twijfelen wat geschikt is of andere vragen hebben over zaken in onze webshop, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn tussen 07.00 uur en 19.00 uur beschikbaar voor u. Daarnaast bent u uiteraard van harte welkom op één van onze vestigingen. Naast dat zij u daar van een deskundig advies kunnen zien is er ook een ruime voorraad waardoor er een grote kans is dat u direct uw materiaal mee kunt nemen. Op onze vestigingenpagina ziet u welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is.