text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Eternit

0 producten gevonden

Eternit is een milieuvriendelijke gevelbekleding bestaande uit cement, zand, kalk en natuurlijke vezels. Eternit is water-, vocht- en vorstbestendig en heeft weinig onderhoud nodig. Wenst u niet meer te hoeven schilderen? Kies dan voor eternit gevelbekleding.Wilt u meer weten over de verschillende soorten?

Soorten eternit

  • Eternit equitone tectiva zijn vezelcementplaten geschikt voor het bekleden van gevels, dakranden en dakkappelen. Deze gladde plaat is door en door gekleurd.
  • Eternit siding cedral zijn potdeksel panelen met een houtmotief (wood) of met een glad oppervlakte (smooth). Verkrijgbaar is diverse kleuren voor het bekleden van uw gevel of schuur.
  • Eternit siding cedral click wood zijn geschikt voor het bekleden van uw gevel of schuur. De naam zegt het al, Eternit siding cedral click wood klikt u gemakkelijk in elkaar.

Verwerking Eternit

U kunt de Eternit equitone tectiva platen gemakkelijk bevestigen door deze te schroeven op het raamwerk. Het is mogelijk om Equitone tectiva schroeven in dezelfde kleur te bestellen als uw Eternit plaat, hierdoor zullen de schroeven minder opvallen. Het is tevens mogelijk om eternit te nagelen met Eternit nagels. De Eternit siding cedral kunt u bevestigen door gebruik te maken van rvs clips. Het afwerken van de binnen en buiten hoeken, kan door middel van een eternit alluminium profiel.

Eternit zagen

Eternit kunt u op maat maken door gebruik te maken van een decoupeerzaag met hardmetalen tanden. Of met een handcirkelzaag. Gebruik hiervoor een vezelcementzaagblad. Zagen en boren dient in een droge omgeving plaats te vinden. Zaag- en boorstof direct verwijderen om geen blijvende vlekken te veroorzaken.

Alternatieven

Als alternatief voor de equitone tectiva kunt u kiezen voor trespa, hpl platen of rockpanel. Trespa en hpl bestaan beide volledig uit kunststof. Hpl platen zijn een goedkoper alternatief. Trespa biedt voordeel door zijn keuze mogelijkheden in kleur. Eternit is een milieuvriendelijk en duurzame keuze.

Keralit en protex zijn een goed alternatief voor de eternit siding cedral click wood. Eternit siding cedral is in vergelijking met Trespa en Protex gemaakt van vezelcement in plaats van kunststof.

Eternit kopen kunt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.