text.skipToContent text.skipToNavigation

Val- en dakrandbeveiliging

4 producten gevonden
Product
Valbeveiligingsset
Bestaat uit een harnast HT10 volgens EN361, een vallijn POY 1,5m met valdemper volgens EN355 en twee musketonhaken volgens EN362. Daarbij wordt een koffer geleverd waarin u alles kunt opbergen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Valbeveiligingsset
Met automatisch oprollende band (werkt net als een autogordel): een valstopautomaat met 6m band en wartelhaak, een instelbaar harnas HT43 volgens EN361 met bevestigingspunt op borst en rug een ankerstop 1m en 1 musketonhaak volgens EN362. Daarbij wordt een koffer geleverd waarin u alles kunt opbergen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Valbeveiligingsset
Bestaat uit een harnast HT10 volgens EN361, een positioneringslijn instelbaar 2m met oog en 1 musketonhaak volgens EN362. Daarbij wordt een koffer geleverd waarin u alles kunt opbergen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Product
Valbeveiligingsset
Voor valbeveiliging langs een verticale ankerlijn. Het valstopapparaat slaat bij een val direct vast op de ankerlijn. Een instelbaar harnas HT43 volgens EN361 met bevestigingspunt op borst en rug een valstopapparaat 10m universele kernmantellijn DS10 en twee musketonhaken volgens EN361. Daarbij wordt een koffer geleverd waarin u alles kunt opbergen.

€ xx,xx

€ xx,xx

Dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging kopen? U bent bij ons aan het juiste adres! PontMeyer biedt voor een voordelige prijs verschillende sets dakrandbeveiliging van het merk Little Jumbo.

Verplicht gebruik dakrandbeveiliging

Bij valgevaar van grote hoogte is het verplicht om dakrandbeveiliging aan te brengen. Indien er sprake is van een risico verhogende situatie, dan dient u bij valgevaar van een lagere hoogte eveneens dakrandbeveiliging te gebruiken. Denk daarbij aan het werken boven water of scherpe voorwerpen. We raden u aan om de actuele regelgeving hiervan in de gaten te houden, zodat de werkplek altijd juist is beveiligd tegen valgevaar.

Soorten dakrandbeveiliging

Er kan bij individuele dakrandbeveiliging onderscheid worden gemaakt in:

  • Dakrandbeveiliging waarbij de werkplek wordt begrensd. Hiermee wordt u dusdanig gepositioneerd dat u niet van het dak kunt vallen. Dit wordt ook wel het fall restraint systeem genoemd.
  • Dakrandbeveiliging waarbij een mogelijke val wordt opgevangen en de impact van de val op het lichaam wordt beperkt. Dit wordt ook wel het fall arrest systeem genoemd.

Bij beide soorten dakrandbeveiliging wordt gebruik gemaakt van een harnas. De harnassen van Little Jumbo zitten stevig en comfortabel. Het harnas wordt met een lijn verbonden naar een aanlijnvoorziening op het dak. Bij het fall restraint systeem is er sprake van een positioneringslijn. Bij het fall arrest systeem is er sprake van een vallijn waarin of waaraan een valdemper is verwerkt.

 

Gebruiksduur

Dakrandbeveiliging wordt door ons geleverd in een opbergkoffer, waardoor de harnassen en andere persoonlijke dakrandbeveiliging altijd beschermd zijn. Dakrandbeveiliging heeft een uiterste gebruiksduur. Het is belangrijk dat u de datum van ingebruikname registreert. Er wordt onderscheid gemaakt naar metalen onderdelen en onderdelen waarin textiel zit verwerkt. Onderdelen van textiel slijten sneller door bijvoorbeeld UV straling. Little Jumbo gaat uit van een maximale gebruiksduur van 6 jaar. Mocht u de datum van ingebruikname niet hebben geregistreerd, dan wordt veelal uitgegaan van een maximale gebruiksduur van 6 jaar na productiedatum. Voor metalen artikelen geldt een maximale gebruiksduur van 10 jaar.

Dakrandbeveiliging kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.