text.skipToContent text.skipToNavigation

Buitendeuren

Buitendeuren functioneren als doorgangsmiddel tussen binnen en buiten. U kunt een buitendeur plaatsen als voordeur, achterdeur of schuurdeur. Naast het assortiment wat op de website zichtbaar is, zijn er bij PontMeyer meer buitendeuren op bestelling leverbaar. Informeer bij één van de 48 PontMeyer vestigingen naar de mogelijkheden. Enkele PontMeyer vestigingen beschikken namelijk over een toonzaal waar de deuren te bezichtigen zijn. Daar kunt u de deuren met eigen ogen aanschouwen en beoordelen. Hieronder vindt u in ieder geval ons online assortiment. Wilt u meer informatie over de verschillende buitendeuren en wat u nodig heeft? Lees hier dan verder.

  • 1(current)
  • 3
38 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Soorten buitendeuren

Balkondeuren of achterdeuren zijn de standaard buitendeuren in het assortiment van PontMeyer. Deze kunt u gebruiken als openslaande deuren naar de achtertuin of het balkon, als schuurdeur of achterdeur. De balkondeuren zijn leverbaar met een borstwering van 224 mm, 349 mm, 664 mm en 874 mm. Deze afmetingen staan representatief voor de hoogte van het hout vanaf de onderkant tot het glas. U kunt bij PontMeyer naast buitendeuren ook gelijk blank isolatie veiligheidsglas of blank isolatieglas bestellen om uw deur compleet te maken. Veiligheidsglas is aan één zijde gehard en aan één zijde gelaagd.

Buitendeur plaatsen

Gaat u buitendeuren plaatsen? Controleer eerst of het kozijn maatvast is. Schaaf de nieuwe deur eventueel aan de langszijde op maat indien het kozijn niet overeenkomt met de maat van de deur. De deur moet namelijk 7 tot 8 mm ruimte aan de onderzijde hebben. De kant waar de scharnieren komen te zitten, schaaft u vervolgens iets schuin naar binnen af (ongeveer 2 mm) zodat de deur beter sluit, zonder te wringen. Aan de sluitzijde moet bovendien 2 à 3 mm ruimte overblijven. Plaats de scharnieren op 10 tot 15 cm van de boven- en onderkant. Met een priem geeft u ten slotte de juiste plaats aan van het deurkrukgat, waarna u de gaten met een speedboor kunt uitboren.

Benodigdheden

U kunt uw buitendeur compleet maken met veiligheids deurbeslag. Hiermee kunt u de kans op inbraak verminderen. Verder maken een brievenbus en deurbel uw deur helemaal af. De deuren van PontMeyer zijn standaard voorzien van een laag grondverf. Vervolgens kunt u de deuren aflakken in de gewenste kleur. Heeft u een deur gekozen met glas? Zorg ervoor dat de randen worden afgewerkt met een beglazingskit. Dit is om te voorkomen dat er vocht in de deur kan trekken.

Buitendeuren kopen kan gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer. Zit u nog met prangende vragen en wilt u advies? Onze collega’s bij de klantenservice staan u graag te woord. Daarnaast kunt u ook aanvullende informatie krijgen in een van de 48 PontMeyer vestigingen.