text.skipToContent text.skipToNavigation

Buitendeuren

  • 1(current)
23 producten gevonden
  • 1(current)

Buitendeuren

Buitendeuren functioneren als doorgangsmiddel tussen binnen en buiten. U kunt een buitendeur plaatsen als voordeur, achterdeur of schuurdeur. Naast het assortiment wat op de website zichtbaar is, zijn er bij PontMeyer meer buitendeuren op bestelling leverbaar. Informeer bij één van de 45 PontMeyer vestigingen naar de mogelijkheden. Enkele PontMeyer vestigingen beschikken over een toonzaal waar de deuren te bezichtigen zijn.

Soorten buitendeuren

Balkondeuren zijn de standaard deuren in het assortiment van PontMeyer. Deze kunt u gebruiken als openslaande deuren naar de achtertuin, balkon, als schuurdeur of achterdeur. De balkondeuren zijn leverbaar met een borstwering van 224mm, 349mm, 664mm en 874mm. Dit houdt in de hoogte van het hout vanaf de onderkant tot het glas. U kunt erbij bestellen blank isolatie veiligheidsglas of blank isolatieglas. Veiligheidsglas is aan 1 zijde gehard en aan 1 zijde gelaagd.

Buitendeur plaatsen

Controleer of het kozijn maatvast is. Schaaf de nieuwe deur eventueel aan de langszijde op maat. De deur moet 7 tot 8 mm ruimte aan de onderzijde hebben. De kant waar de scharnieren komen te zitten schaaft u iets schuin naar binnen af (ongeveer 2 mm) zodat de deur beter sluit, zonder te wringen. Aan de sluitzijde moet 2 - 3 mm ruimte overblijven. Plaats de scharnieren op 10 tot 15 cm van de boven- en onderkant. Met een priem geeft u de juiste plaats aan van het deurkruk gat, waarna u de gaten met een speedboor kunt uitboren.

Benodigdheden

U kunt uw deur compleet maken met veiligheids deurbeslag. Hiermee kunt u de kans op inbraak verminderen. Een brievenbus en deurbel maakt uw deur helemaal af. Standaard zijn de deuren voorzien van een laag grondverf, u kunt de deuren aflakken in de gewenste kleur. Heeft u een deur gekozen met glas? Zorg ervoor dat de randen worden afgewerkt met een beglazingskit. Dit is om te voorkomen dat er vocht in de deur kan trekken.

Buitendeuren kopen kan gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.