text.skipToContent text.skipToNavigation

Tegelprofielen en -strippen

  • 1(current)
  • 3
37 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Tegelprofielen

Tegelprofielen zijn geschikt voor het afwerken van uw tegelwerk. Randen en overgangen kunt u door middel van een tegelprofiel netjes laten overlopen. Tegelprofielen zijn bij PontMeyer verkrijgbaar in het aluminium of rvs. U heeft de keuze uit tegelprofielen met een ronde, rechte of vierkante vorm. Tegelprofielen hebben een lengte van 3000mm en zijn verkrijgbaar in breedtes van 6mm, 8mm, 10mm en 12,5mm. Voor het afwerken van een bocht of eindstuk in uw tegelprofiel kunt u een eindhoekje gebruiken.

Montage tegelprofielen

Tegelprofielen brengt u aan op de te betegelen ondergrond. Breng de tegellijm aan op de ondergrond. U kunt nu het tegelprofiel plaatsen op de gewenste plek. Druk deze goed aan voor een optimale hechting. Overtollig lijm veegt u weg met een natte spons. U kunt nu de ondergrond betegelen. Maak hierbij gebruik van tegelkruisjes voor een gelijke voeg tussen alle tegels. Onder het zichtbare deel van het tegelprofiel vind u een randje, deze zorgt ervoor dat u een kleine ruimte overhoud tussen de tegel en het tegelprofiel welke u kunt voegen. Indien het tegelprofiel niet is uitgerust met een voegrand hulp, dient u hiermee rekening te houden tijdens het tegelen.

benodigdheden

Het op maat maken van het tegelprofiel doet u makkelijk en snel met een haakse slijper of metaalzaag. Zorg tijdens deze handeling voor voldoende bescherming. Een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming is gewenst. U kunt het tegelprofiel met een vijl netjes afwerken. Na het monteren van het tegelprofiel en de tegels kunt u uw tegelwerk gaan voegen. Kies hiervoor een voegmiddel met de gewenste kleur en breng deze aan. U kunt nu de tegels schoonmaken met een spons.

Tegelprofielen koopt u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.