text.skipToContent text.skipToNavigation

Metal stud profielen

Wilt u een scheidingswand, voorzetwand of vrijdragende plafond maken? Metal stud profielen zijn de basis voor de constructie van wanden en plafonds. Bij PontMeyer heeft u de keuze uit metal stud profielen in verschillende diktes en verschillende lengtes.

Metal stud plaatsen

Het plaatsen van de metal stud profielen is vrij eenvoudig. De metal stud profielen bestaan uit C en U profielen. C-profielen worden ook wel staanders genoemd en u-profielen worden ook wel liggers genoemd. De c-profielen worden aan de u-profielen bevestigd. De liggers worden op hun beurt aan het vloeroppervlakte en plafond bevestigd. Het bevestigen kan met hightack lijm. Aan weerszijden van het metal stud systeem kunnen wandplaten of gipsplaten gemonteerd worden. In het metalstud skelet kan (geluids-) isolatieplaten geplaatst worden. Voor gipsplaten en isolatieplaten kunt u ook bij PontMeyer terecht.

Metal stud tang

Metal stud fixeer tang ook wel crimper tang genoemd, wordt gebruikt bij metalstud om de c-profielen vast te zetten (fixeren) aan de U-profielen. Bij PontMeyer vindt u de metal stud fixeer tang onder de naam knipex fixeertang. Naast een fixeertang, heeft u voor het maken van een metal stud skelet ook een blikschaar nodig. Hiermee kunt u de metal stud profielen in de gewenste lengte maken.

Metal stud maten

Metal stud profielen zijn er in verschillende maten. Zo zijn metal stud profielen in de diktes 45mm, 75mm en 100mm. De lengtes waarin metal stud profielen geleverd kunnen worden zijn 2600mm, 3000mm, 3600mm en 4000mm.

Metal stud prijs

De metal stud prijzen kunt u zien nadat u zich heeft geregistreerd. Dit neemt maximaal 2 minuten in beslag. De prijzen op onze website zijn exclusief btw. In uw winkelwagen ziet u de metal stud prijs inclusief btw.