text.skipToContent text.skipToNavigation

Siliconenkit

17 producten gevonden

Siliconenkit kopen?

Kit is een productgroep bestaande uit dik vloeibare materialen dat bruikbaar is als afdichting en verlijming. Kit is verkrijgbaar in kokers en kan worden aangebracht met een kitspuit. Siliconenkit is een elastische kit. Het is rubberachtig. Dit betekent dat het na indrukken of uitrekken weer terug in de oorspronkelijke stand komt. Het gebruik van kit is in de loop der tijd erg gegroeid. Door de komst van nieuwe bouwmaterialen op de bouwmarkt, moest de kitindustrie mee gaan in deze trend zodat kit ook geschikt werd voor deze nieuwe bouwmaterialen.

Toepassing silliconenkit

Siliconenkit is Uv-bestendig en nagenoeg ongevoelig voor temperatuureffecten. Normaliter kan siliconenkit temperaturen tussen -40°C en + 180°C prima weerstaan. Ook is siliconenkit zeer goed bestand tegen contact met water ten opzichte van andere producten. De vorm en kleur verandert niet door het nat worden. Door deze eigenschappen wordt siliconenkit veel gebruikt in de bouwsector. Voorbeelden van toepassingen zijn gevelbouw, beglazing, (gekoelde) vitrines, sanitaire voorzieningen, maar ook als hittebestendige of brandwerende afdichting. PontMeyer biedt een zeer compleet en professioneel pakket aan van hoogwaardige siliconen met een aantal unieke eigenschappen.

Soorten silliconenkit

Bij PontMeyer vindt u verschillende soorten siliconenkit, namelijk siliconenkit no in de kleuren transparant, grijs, wit, antraciet, zwart, transparant grijs, jasmijn, zilvergrijs en 9001 crème wit. Daarnaast verkoop PontMeyer ook siliconenkit NM in de kleur antraciet.

Siliconenkit NO

Siliconenkit NO is een neutrale siliconenkit voor badkamers, beglazings- en gevelvoegen. Dit hardt uit onder invloed van luchtvochtigheid tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Zwaluw Silicone-NO is speciaal gefabriceerd voor het solide elastisch afsluiten van expansievoegen in beton en metselwerk, aansluitvoegen, beglazingsystemen, vliesgevelconstructies, badkamers, keukens, douches en voor industriële toepassingen.

Siliconenkit NM

Silicone-NM is een Neutrale siliconenkit en is speciaal gefabriceerd voor het solide elastisch afsluiten van voegen tussen natuursteen en in beton en metselwerk, aansluitvoegen, beglazingsystemen, vliesgevelconstructies, badkamers, keukens, douches en voor industriële toepassingen. Hiermee wordt het risico van randzonevervuiling en vlekvorming in de ondergrond tot een minimum wordt beperkt.