text.skipToContent text.skipToNavigation

Gipsvezelplaten

  • 1(current)
24 producten gevonden
  • 1(current)

Gipsvezelplaten kopen

Gipsvezelplaten kopen? Dat snappen wij! Het zijn namelijk zeer sterke, stootvaste platen met een glad oppervlak en volle kanten. De platen worden vaak toegepast voor het afwerken van een scheidingswand, koof of plafond. Naast het afwerkingsniveau dragen gispvezelplaten bij aan de brandwerendheid van een scheidingswand en heeft het een geluidsisolerende werking.

Soorten gipsvezelplaten

Rigidur gipsvezelplaten zijn door de homogene opbouw extra sterk, de toevoeging van de perliet verrijkte kern zorgt ervoor dat de platen licht van gewicht zijn en brandwerend. Rigidur gipsvezelplaten zijn leverbaar in de afmeting 1500x1000 en 3000x1195 met een dikte van 10 en 12,5mm.

Fermacell gipsvezelplaten worden gebruikt als brandwerende afbouwplaten die ook geschikt zijn voor vochtige ruimtes. De fermacell gipsvezelplaten kunt u toepassen als scheidingswand, zolderaftimmering en voor het afwerken van plafonds. Fermacell platen zijn leverbaar in de afmetingen 3000x1200mm en 2600x1200mm met een dikte van 12,5mm. In de diktes 10 en 15mm is de plaat leverbaar in de afmeting 2600x1200mm.

Montage

U kunt zowel rigidur als fermacell gipsvezelplaten bevestiging op een houten raamwerk of op metal stud profielen. Bij rigidur gipsvezelplaten kunt u gebruik maken van de rigidur schroeven. Deze zijn verkrijgbaar in twee maten met een verpakkings inhoudsmaat van 1000 stuks. Voor de afwerking kunt u de gyproc jointfiller vario gebruiken.

Fermacell platen kunt u bevestigen op het raamwerk met fermacell snelbouwschroeven. Deze zijn in twee afmetingen verkrijgbaar en worden geleverd in een verpakking met 1000stuks. Voor de afwerking van uw Fermacell platen zijn er diverse hulpmiddelen verkrijgbaar zoals fermacell voegenlijm. Fermacell voegenlijm wordt gebruikt voor het stotend verlijmen van de kopse naden van de fermacell gipsvezelplaten onderling.