text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Lichtstraten

3 producten gevonden
 • Merk
  Solatube
  Product
  Daglichtsysteem hellend dak

  De Solatube® 290 DS heeft een diameter van 350mm en kan oppervlaktes tot 4 x 4 meter verlichten. Universeel toepasbaar voor renovatie, woning- en utiliteitsbouw, op alle types plat en hellend dak, door de gevel of door de grond. Daarbij is de 290 DS in te bouwen in praktisch elk plafond en ideaal om in elke ruimte natuurlijk daglicht te verkrijgen.

  € xx,xx

  € xx,xx

 • Merk
  Solatube
  Product
  Plafondplaat

  De plafondplaat is de afwerking aan uw plafond van het Solatube daglichtsysteem. Deze plafondplaat voor de 290DS is de meest toegepaste plafondplaat en past in de meeste interieurs mede dankzij de sierring die uitgevoerd is in een onopvallende witte kleur. De Classic Vusion zorgt voor een egale verspreiding van het daglicht in alle richtingen. Inclusief Natural effect lens.

  € xx,xx

  € xx,xx

 • Merk
  Solatube
  Product
  Daglichtsysteem plat dak

  De Solatube 290 DS heeft een grotere diameter dan de 160 DS, wat een dubbele lichtopbrengst oplevert. Dit maakt hem geschikt voor vergaderruimtes, woonkamers en andere verblijfsruimten. De 290 DS is toepasbaar voor woning- en utiliteitsbouw op alle types plat en hellend dak, door de gevel of door de grond. Ook bij renovaties is dit type van de Solatube zeer geschikt om meer daglicht te creëren, waardoor ruimtes ruimer en frisser ogen dan voorheen.

  € xx,xx

  € xx,xx

Creëer meer daglicht in huis en kantoor met een lichtstraat

Daglicht bevordert de productiviteit van mensen, verbetert de stemming en geeft rust en ontspanning. Door helder en natuurlijk licht in een pand of woning toe te laten, wordt de gezondheid van mensen positief beïnvloed. Dit kan bereikt worden door het plaatsen van een lichtstraat in uw huis of bedrijfspand.

Een lessenaarsdak of een zadeldak?

PontMeyer biedt lichtstraten die geschikt zijn voor zowel woonhuizen als voor de utiliteitsbouw. Wanneer u een lichtstraat wilt laten plaatsen moet er goed nagedacht worden over de maat en vorm van de constructie. Bij PontMeyer kunt u kiezen voor een lichtstraat in de vorm van een lessenaarsdak of een zadeldak.

Lessenaarsdak
Een lessenaarsdak wordt vaak toegepast op een vlak dak en maakt van een plat dak een glazendak. Een lessenaarsdak wordt tegen de gevel van een pand geplaatst, maar kan ook vrijstaand geplaatst worden.

Zadeldak
Een zadeldak heeft aan twee zijden geschuinde ramen, hierdoor valt het licht optimaal naar binnen. Een zadeldak wordt meestal op een vrijstaand gedeelte van een dak geplaatst.

Lichtstraat met HR++ isolatieglas

De lichtstraten zijn voorzien van HR++ isolatieglas en heeft daardoor een hoge isolatiewaarde. HR++ isolatieglas is dubbel glas dat voorzien is van een dun metaallaagje. Dat laagje zorgt ervoor dat stralingswarmte tegen wordt gehouden. Het laagje zelf is niet waar te nemen en belemmert evenmin de lichtinval. Een van de grootste voordelen van dit glas is dat er een beperking optreedt van warmteverlies. Bij enkel glas gaat de warmte namelijk veel sneller door het raam verloren.

Alternatieven

Bent u opzoek naar een oplossing om die ene donkere plek waar weinig daglicht komt te verlichten of wilt u uw werkplekken op een natuurlijk manier verlichten waar een lichtstraat overbodig is? Kies dan voor een daglichtbuis. Hiermee kunt u in elke ruimte natuurlijk daglicht krijgen.

Een lichtstraat kunt u gemakkelijk bestellen via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.