text.skipToContent text.skipToNavigation

Glasroc F

7 producten gevonden

Glasroc-F

Bent u op zoek naar een brandwerende plaat of onbrandbaar plaatmateriaal voor een voordelige prijs? Glasroc-F is een tot 180 minuten brandwerende, glasvlies versterkte gipsplaat en geschikt voor het bekleden van wanden, plafonds en staalconstructies. Glasroc-F in plaatdiktes vanaf 15mm zijn voorzien van de H1-classificatie. Dit betekent dat de platen toepasbaar zijn nog voordat het gebouw regen- en winddicht is gemaakt. Het grote voordeel hiervan is tijdswinst tijdens het bouwproces.

Glasroc-F verwerken

Bij het bewerken van Glasroc-F wordt geadviseerd om een stofmasker met minimaal een P3 filter te gebruiken, omdat er mogelijk kwartsdeeltjes vrijkomen. Gebruik voor het verzagen een cirkelzaag, handzaag of decoupeerzaag. Bovendien kan Glasroc-F worden gesneden.

Glasroc-F voor het bekleden van wanden en plafonds

Glasroc-F in 10mm en 12,5mm wordt gebruikt voor het bekleden van wanden en plafonds. U bevestigt het plaatmateriaal met snelbouwschroeven. De lengte is afhankelijk van de dikte van de plaat. Om de naden af te werken, gebruikt u wapeningsband. Beiden worden ingebed in de Gyproc Jointfiller. Gebruik als voegenvuller de Gyproc Jointfiller Vario. Nadat de voegenvuller is uitgehard, werkt u de voeg af met een bredere laag Gyproc Joint Finisher. Indien nodig kan deze worden opgeschuurd. Het oppervlak is, na voorstrijken, met alle gangbare afwerksystemen af te werken.

Glasroc-F voor het bekleden van staalconstructies

Gebruik voor het bekleden van kolommen Glasroc-F vanaf 12,5mm dik. Het plaatmateriaal kan worden bevestigd met nieten. Daarnaast kunt u bij platen vanaf 15mm dik speciale Glasroc-F schroeven gebruiken.

Glasroc-F kopen doet u gemakkelijk en snel via de webshop of in één van de vestigingen van PontMeyer.